"Μηλέικα Νέα"

antoniadou2017a

Το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο «Συνεδριακό Κέντρο Μήλου-Γεώργιος Ηλιόπουλος», η 15η κατά σειρά εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων που έχει θεσπίσει η IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στη μνήμη της Αναστασίας Αντωνιάδου.

Οι τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν για το 2016 είναι οι εξής:

Α. Η «Υποτροφία Σπουδών Αναστασία Αντωνιάδου», η οποία, σύμφωνα με την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης υποψηφίων υπό την Προεδρία του Δημάρχου Μήλου Γεράσιμου Δαμουλάκη, δόθηκε στην κ. Μοσχούλα-Ραφαέλα Ξυδού του Αντωνίου, φοιτήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Β. Το «Βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς Αναστασία Αντωνιάδου», το οποίο, σύμφωνα με την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης υποψηφίων υπό την Προεδρία του Δημάρχου Μήλου, δόθηκε από κοινού στον κ. Ιωάννη Χρυσούλη του Εμμανουήλ και στον κ. Στυλιανό Τσιριγωτάκη του Κωνσταντίνου για το συνολικό τους έργο στο πλαίσιο της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου, της οποίας είναι ιδρυτικά και ενεργά μέλη.  

antoniadou2017

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο κ. Ιωάννης Σανούδος, Διευθυντής Λειτουργιών Μήλου της IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ο οποίος αφού συνεχάρη την νέα υπότροφο και τους δύο φετινούς βραβευμένους με το βραβείο εθελοντισμού, αναφέρθηκε στη «χαρισματική» γυναίκα και επαγγελματία Αναστασία Αντωνιάδου, η οποία, μεταξύ άλλων, υπήρξε ο ορισμός του υπεύθυνου και ενεργού κοινωνικά πολίτη. Στη συνέχεια ο κ. Σανούδος έκανε μία σύντομη αναδρομή στο κοινωνικό έργο της Εταιρίας, εστιάζοντας κυρίως στις διακρίσεις   που έλαβε η εταιρία την τελευταία 3τία σε θεσμούς που προάγουν την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνεισφορά. Στο πλαίσιο αυτό προβλήθηκαν και δύο ολιγόλεπτες ταινίες με θέμα το «Βοτανικό Μονοπάτι» που αποτελεί τον 8ο χάρτη των διαδρομών Miloterranean και τον Αμπελώνα της Εταιρίας στον Τράχηλα.

Την Υποτροφία Σπουδών απένειμε στην κ. Μοσχούλα-Ραφαέλα Ξυδού ο Διευθύνων Σύμβουλος της IMERYS ΕΛΛΑΣ κ. Αθανάσιος Κεφάλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του στον θεσμό των υποτροφιών και των βραβείων εθελοντισμού στη δεκαπενταετή παρουσία τους, τονίζοντας την οικονομική ανακούφιση των φοιτητριών που έχουν λάβει την υποτροφία, αλλά και την ηθική ανταμοιβή και ικανοποίηση που τους προσφέρει η επιβράβευση αυτή. Η Μοσχούλα-Ραφαέλα ευχαρίστησε με τη σειρά της την Εταιρία για την τιμητική αυτή διάκριση, η οποία της δίνει επιπλέον διάθεση για υψηλότερες επιδόσεις στις σπουδές της και στη ζωή της γενικότερα.

antoniadou2017b

Το Βραβείο Εθελοντισμού απένειμε στους κ.κ. Ιωάννη Χρυσούλη και Στυλιανό Τσιριγωτάκη ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή των βραβευθέντων στο έργο της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου, ενώ συνεχάρη με τη σειρά του την Μοσχούλα-Ραφαέλα για την επιτυχία της.

Τον λόγο έλαβαν στη συνέχεια οι δύο βραβευθέντες ευχαριστώντας αλλά και παροτρύνοντας τους συμπολίτες τους να συμμετάσχουν σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις και ιδιαίτερα τα παιδιά, τα οποία εκπροσώπησε στην εκδήλωση το νεαρότερο μέλος της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου, Γιώργος Βήχος. Τέλος, αναφέρθηκαν τα ονόματα όλων των προτεινόμενων για το βραβείο εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς για το 2016, γιατί ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί συνέβαλαν σε πλήθος δράσεων κοινωνικής συνεισφοράς.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Κιμώλου κ. Σάρδη που συνεχάρη την υπότροφο και τους βραβευμένους, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μήλου και την Imerys για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες από τις οποίες ωφελούνται και τα δύο νησιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη φωτογράφιση των βραβευθέντων με τα μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης, τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και της IMERYS, ενώ ακολούθησε δεξίωση στην πτέρυγα Ευριπίδης Μαυρομμάτης του «Συνεδριακού Κέντρου Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος».