"Μηλέικα Νέα"

vivliodromia2016

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/6 η απονομή των βραβείων και χρηματικών επάθλων στους μαθητές & μαθήτριες που διακρίθηκαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιβλιοδρομίας που διοργανώθηκε από τη Βιβλιοθήκη του ΕΠΑ.Λ Μήλου κατά τη σχολική χρονιά 2015 – 2016. Συμμετείχαν 17 παιδιά από όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού και κρίθηκαν από την οργανωτική επιτροπή την οποία απάρτιζαν οι εκπαιδευτικοί Δρ Ηλέκτρα Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Νικόλαος Γρηγοριάδης και η κυρία Σπυριδούλα Εικοσιπεντάκη, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ Μήλου.

vivliodromia2016a

Οι βραβευθείσες/βραβευθέντες:

Μελίνα Ψαρομηλίγκου (Γ΄ Γυμνασίου Μήλου), Μιχαήλ Βήχος (Α’ ΕΠΑ.Λ Μήλου) και Χρήστος Πάπα (Β’ ΓΕΛ Μήλου) έλαβαν το ποσό των 100 ευρώ έκαστος, δωρεά της οικογένειας της Παρασκευής Ζούλια και από ένα λογοτεχνικό βιβλίο, προσφορά των Βιβλιοπωλείων ΙΑΝΟΣ.

Ο Διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Παρασκευής Ζούλια που χάθηκε άδικα στις 5/5/2010 στα τραγικά γεγονότα της Marfin Egnatia όταν άγνωστοι πυρπόλησαν την τράπεζα. Η Παρασκευή με καταγωγή από τον Πέρα Τριοβάσαλο Μήλου και σπουδές στο Tμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά στο University of Greenwich της Μεγ. Βρετανίας, θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων που τους λείπει και σε κείνους που πολεμούν την αήθεια με τη δύναμη της γνώσης που κρύβεται στα βιβλία.

«Ευχαριστούμε την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους για τη δημιουργία του τμήματος της Βιβλιοθήκης που φέρει το όνομά της καθώς και την κα Μαρία Λιαποπούλου των εκδόσεων ΙΑΝΟΣ για την ευγενική χορηγία τους.»

vivliodromia2016b