"Μηλέικα Νέα"

korais-kalvosΑπό την θέση του Eπάρχου Μήλου και εκ μέρους των κατοίκων των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μας στην αντικατάσταση του «Αδαμάντιος Κοραής» από το «Ανδρέας Κάλβος».

Η βασική μας ένσταση, έγκειται στην απουσία καμπίνων, στο «Ανδρέας Κάλβος» και με δεδομένο το πολύωρο του ταξιδιού (Έως και 8 ώρες), γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για τις ευπαθείς ομάδες, κατοίκων των νησιών μας, (Ηλικιωμένοι, ασθενείς, μικρά παιδιά, έγκυες), αν οι συνθήκες του ταξιδιού δεν γίνονται απαγορευτικές, δυσκολεύουν πάρα πολύ. Λαμβάνοντας δε υπόψη, πως για την πλειονότητα το νησιών μας (με εξαίρεση το νησί της Μήλου, που εξυπηρετείται και από άλλο πλοίο), τα δρομολόγια του «Αδαμάντιος Κοραής», είναι η μοναδική σύνδεση με τον Πειραιά και κατά συνέπεια και την υπόλοιπή Ελλάδα, οδηγούμε τους κατοίκους των νησιών μας, στο μονόδρομο της ταλαιπωρίας.

Ακόμα και αν είναι αναγκαία η αντικατάσταση του «Αδαμάντιος Κοραής» από το «Ανδρέας Κάλβος», αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά τον Απρίλιο, ώστε οι δημότες μας να έχουν εναλλακτικές επιλογές, καθώς εκείνη την εποχή προστίθενται και άλλα δρομολόγια πλοίων.

Ελπίζουμε, η ένταση μας να εισακουστεί για να μην κάνουμε την διαβίωση στα νησιά μας, από δύσκολη, δυσκολότερη.

Ο Έπαρχος

της Π.Ε.Μήλου

Βενάκης Νικόλαος

Φώτο: Petros Psarras - pireaspiraeus.com