"Μηλέικα Νέα"

Ο Μικρός Πρίγκιπας: Η Φιλία ως αντίδοτο στη Μοναξιά - Ως το «επόμενο βήμα» της παράστασης της Ομάδας Παιδιών και Εφήβων Σύγχρονου Χορού Μήλου με άξονα τον «Μικρό Πρίγκιπα» τον προηγούμενο Μάιο, το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου ΑΜΚΕ έχει τη χαρά να προσκαλέσει τα παιδιά και τους έφηβους της Μήλου σε ένα εργαστήριο Χορού, Θεάτρου και Εικαστικών, υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Θέμα της δράσης είναι η αξία της Φιλίας, μίας από τις σημαντικότερες αξίες στη ζωή των ανθρώπων, που δημιουργεί τα θεμέλια της στην παιδική ηλικία και εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ο Αντουάν ντε Σάιντ - Εξυπερύ στο εμβληματικό του έργο “Ο Μικρός Πρίγκιπας” αποτυπώνει με ανυπέρβλητο τρόπο την αξία της φιλίας, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, μέσα από τη σχέση ενός αθώου παιδιού από “άλλο πλανήτη” με έναν πιλότο χαμένο στην έρημο, μια ιστορία που μας οδηγεί με τρόπο μαγικό σε μια ιστορίας επίγνωσης του Εαυτού απέναντι στον Κόσμο.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Όπως όλες μας οι δράσεις, έτσι κι αυτή προσεγγίζει τη διδασκαλία σαν μια διαδικασία ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτή - εκπαιδευόμενου και θα διεξαχθεί με τις μεθόδους της «Παιδαγωγικής της Χαράς» και της “Επικοινωνίας δίχως βία”. Μια διαδικασία μη - τυπικής εκπαίδευσης γεμάτη δημιουργία, και με την έννοια του Παιχνιδιού να αποτελεί την αφετηρία της κάθε δράσης / άσκησης. Μέσω αυτής της προσέγγισης, εξασκείται το σώμα, ο νους και η φαντασία, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι μαθαίνουν να δημιουργούν ομάδα με διασκεδαστικό τρόπο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (Με παιγνιώδη έρευνα επάνω στα θέματα της Φιλίας σε αντιδιαστολή με τη Μοναξιά).

1. Εργαστήριο Θεάτρου και Κίνησης με παιδαγωγούς την ηθοποιό / εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα (Αθήνα) και την ηθοποιό / χορεύτρια / παιδαγωγό Φιλιώ Λούβαρη (Μήλος) σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό Ειρήνη Ανδριώτη και τον ηθοποιό Γιώργο Γερωνυμάκη.

2. Εικαστικό Εργαστήριο (Ακουαρέλα, στένσιλ, κολλάζ, πολυμέσα) σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα - εικαστικό Luisa Ayala (Καναδάς / Βενεζουέλα), με έμπνευση τις σκηνές της ιστορίας του “Μικρού Πρίγκιπα”.

3. Ανοιχτή Παρουσίαση της Δράσης για τις τοπικές κοινότητες της Μήλου και της Κιμώλου.

4.Δημιουργία video - τεκμηρίωσης της Δράσης.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

1.Διά ζώσης Εργαστήρια: 15, 16, 17, 22, 23, 24, 29, 30 Σεπτεμβρίου 2023 σε χώρο που θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες.

2.Παρουσίαση του Εργαστηρίου στο κοινό: 1 Οκτωβρίου 2023

3.Ολοκλήρωση του video τεκμηρίωσης και δημοσίευση του στον ιστότοπο της ΑΜΚΕ: Δεκέμβριος 2023

- Σε ποια απευθύνεται: H δράση απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους από 10 έως 18 ετών

- Περισσότερες Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: 6976 778 463 (Φιλιώ Λούβαρη). Οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Παρακαλούμε δηλώστε άμεσα τη συμμετοχή σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το Πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.

Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου.

Χορηγός Μετακινήσεων: SEAJETS.

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας με χαρά!

“Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει” (Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ)