"Μηλέικα Νέα"

«Κύριε Δήμαρχε Μήλου, επισκέπτομαι πολλά χρόνια το νησί μας και τα τελευταία πέντε ακόμα συχνότερα. Έχω αποκτήσει φίλους και ενδιαφέρομαι πολύ γι’αυτό το ευλογημένο νησί (όπως έχετε πει κι εσείς) αλλά αδικημένο θα πω εγώ. Κύριε Δήμαρχε σας γράφω δημόσια αυτή την επιστολή με πόνο καρδιάς και μην πείτε παρακαλώ αυτό που επίσης συνήθως λέτε, ότι σας κάνω αντιπολίτευση. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε έχω προσωπικά μαζίας. Θέλω όμως νας σας κάνω μερικές ερωτήσεις και παρακαλώ αν θέλετε απαντήστε μου δημόσια ή μη.

Έφυγα από τη Μήλο πριν μια εβδομάδα περίπου. Έψχνα να βρω την θερμενόμενη πισίνα, που είναι;

Μήπως τα πρώτα τριάμιση χρόνια δεν είχατε μισθό και γι’αυτό τον λόγο δεν φέρατε γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

Με το ελικόπτερο τι έγινε για τα έκτακτα περιστατικά;

Αυτά τα λέγατε και τα γράφατε στο πρόγραμμα σας όπως και πολλά άλλα. Τώρα βέβαια ο λαός της Μήλου σας ψήφισε για δεύτερη φορά και εύχομαι ολόψυχα να μην τους απογοητεύσετε. Κατά σύμπτωση ένα βράδυ σας άκουγα που μιλούσατε σε μια παρέα (δίπλα σας εγώ με την δική μου παρέα) και τι κρίμα, το μόνο που διέκρινα ήταν αλαζονεία!

Γιατί κύριε δήμαρχε, είχαν άδικο οι κάτοικοι των περιοχών που δεν είχαν νερό μέσα στον Αύγουστο από δική σας αμέλεια; Μήπως, λέω μήπως, είστε ο δήμαρχος των υπερτουριστικών οικισμών Αδάμαντα και Πολλωνιών; Σας τίμησαν όμως κάτοικοι από όλους τους οικισμούς!

Τώρα που είπα Πολλώνια, τι σκοτεινιά στους δρόμους. Αν οδηγείς μηχανάκι το βράδυ και θέλεις να πας από Πολλώνια-Πλάκα είναι από επικίνδυνο έως τρομακτικό. Τώρα που είπα Πλάκα επισκέφθηκα το Κάστρο να δω αυτό το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Ντροπή κύριε δήμαρχε, ούτε φως, ούτε καθαριότητα. Που; Στην όμορφη πρωτεύουσα του νησιού.

Γιατί κύριε Δαμουλάκη στην δριαδρομή Τριοβάσαλος-Αδάμαντας σχεδόν κάθε μέρα μυρίζει άσχημα; Έχετε πρόβλημα στην αποχέτευση; Τι κρίμα. Είναι κεντρικός δρόμος που τον διαβαίνεις όπου κι αν πας.

Δεν χρειάζεται βέβαια να πω ότι οι παραλίες του νησιού είναι ο μοναδικός τρόπος έλξης τουρισμού, το γνωρίζετε φαντάζομαι, όμως ήταν όλες ειδικά οι βόρειες ακάθαρτες. Ασχολείστε με τον τουρισμό κύριε Δαμουλάκη. Ο τουρισμός θέλει υποδομές, εσείς τι έχετε κάνει γι’αυτό;

Έχετε μήπως συγκοινωνίας; Έχετε σωστά οργανωμένες παραλίες με ντουζ ή ναυαγοσώστες; Έχετε Κέντρο Υγείας εξοπλισμένο; Έχετε σωστό οδικό δίκτυο; Υπάρχει μήπως καλαισθησία σοτυς δημοτικούς δρόμους και στις λίγες πλατείες που έχει το νησί; Με τα σκουπίδια τι γίνεται; Οικολογική ευαισθησία μηδέν! Ούτε τουριστική. Μόνο αλαζονεία!

Πάλι όμως λέω, δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας. Απλά αγαπώ το νησί που επισκέπτομαι 25 χρόνια, το έχω γνωρίσει σπιθαμή προς σπιθαμή και κάθε διαδρομή με πληγώνει.

Φαντάζομαι ότι με τα λόγια μου εκπροσωπώ πολύ κόσμο που έχει ήδη δει αυτά που έχω δει και θα’θελε πολύ να πει αυτά που λέω. Δεν έχει σημασία ότι δεν ψηφίζω στη Μήλο-θα γίνει όμως κι αυτό-σημασία έχει ότι έχω αυτό που δυστυχώς δεν έχουν πολλοί.

Τέλος θα ευχηθώ του χρόνου το καλοκαίρι να δω κάποιο έργο, να δω κάτι και επιτέλουςας μην ξαναγίνει αυτό με το νερό. Είναι κρίμα για ένα τόσο όμορφο τόπο να υπάρχει τόση αδιαφορία.

Ευχαριστώ, Ταβανίδου Γεωργία.»

Πειραιάς – Μήλος