"Μηλέικα Νέα"

Επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φραγκίσκο Ζούλια, που διαβάστηκε κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2019, απέστειλε η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ Κ.Η.Ε. Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Μήλου & Νήσων, με την οποία επεξηγεί τους λόγους των διακοπών ρεύματος στη Μήλο το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε υπεύθυνα τι συνέβη και είχαμε τις διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας τις τελευταίες ημέρες.

Α) Κυριακή 24.11.2019 ώρα 20:03

Δόθηκε εντολή από τη ΔΕΔΔΥΕ στο εργοστάσιο παραγωγής να σταματήσει η τροφοδότηση ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή από Μουράτο μέχρι και Πλάκα γιατί είχε κοπεί ένας αγωγός Υψηλής Τάσης στην Τρυπητή. Μετά από 18 λεπτά στις 20:21 δόθηκε εντολή πάλι από τη ΔΕΔΔΥΕ προς το εργοστάσιο ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε και να επανατροφοδοτηθεί η ανωτέρω περιοχή.

Β) Στις 17.11.2019 και ώρα 22:10 λειτουργούσε μια μονάδα στο εργοστάσιο, και έγινε βλάβη σε αυτήν. Χρειάστηκαν 30’ για να αποκατασταθεί το σύστημα και στις 22:43 τροφοδοτήθηκε σε ρεύμα η πρώτη περιοχή της Μήλου-Κιμώλου και στις 23:55 η τελευταία.

Αυτό είναι όλο το ιστορικό βλάβης και τίποτε άλλο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΔΕΗ που πάντα υπερβαίνουν τον εαυτό τους προκειμένου το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας να φτάνει συνέχεια και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι των νησιών μας.

Ο πρόεδρος

Μιχάλης Μωραΐτης

Ο γραμματέας

Ιωάννης Τσερώνης