"Μηλέικα Νέα"

Τρομερά πράγματα συμβαίνουν πλέον με την δημοτική αρχή στη Μήλο, καθώς ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, με μια νέα τακτική του βγαλμένη από τα πιο σκοτεινά χρόνια της Ελλάδας προσπαθεί να χειραγωγήσει τον τοπικό τύπο του νησιού.

Με μία κατάπτυστη επιστολή του στο ειδησεογραφικό σάιτ miloslife.gr ο δήμαρχος Μήλου επεμβαίνει με χείριστο τρόπο στον τοπικό τύπο που πιθανόν να θεωρεί τσιφλίκι του όπως και τη Μήλο άλλωστε.

Πιο συγκεκριμένα το miloslife.gr δημοσίευσε, ή για την ακρίβεια αναδημοσίευσε, ένα άρθρο για την γεωθερμία με πηγή από έγκριτο σάιτ ειδησεογραφίας ενεργειακού περιεχομένου. Το άρθρο αυτό είχε δημοσιευθεί πρωτίστως στο συγκεκριμένο σάιτ περί τους 14 μήνες πριν, κάτι που για τον κ.Δαμουλάκη αποτελεί κριτήριο δημοσίευσης ή μη ενός άρθρου και πίσω από την δημοσίευσή του «βλέπει» ίντριγκες, τερτίπια και εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Την πιθανότητα να θεώρησαν στο miloslife.gr το θέμα επίκαιρο και να προέβησαν στην δημοσίευση του ο κ.Δαμουλάκης την απορρίπτει, είτε ακούσια είτε ηθελημένα.

Δεν είναι πολύς καιρός που ο κ.Δαμουλάκης με παρόμοια τακτική έβαλε κατά της έντυπης τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Μήλου». Τότε δεν του άρεσε ένα άλλο δημοσίευμα που αφορούσε την καμπάνια του για την επιστροφή της «Αφροδίτης της Μήλου». Ταυτόχρονα νωπό είναι ακόμα και το περιστατικό με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Βασίλειο Καμακάρη να στέλνει επιστολή στα «Μηλέικα Νέα», με ανάλογο ύφος και λόγο επικρίνοντας δημοσίευμα της σελίδας μας, που αποτελούσε δελτίο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού!

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των περιπτώσεων η προσπάθεια χειραγώγησης με επιθετική παρέμβαση, ειρωνεία και επίδειξη μεγαλομανίας. Επίσης χαρακτηριστικό ότι τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο δήμαρχος Μήλου περιλαμβάνουν ΟΛΟΝ τον τοπικό τύπο της Μήλου, έντυπο και ηλεκτρονικό, σε μια μάλιστα προχωρημένη προεκλογική περίοδο!

Κύριε δήμαρχε, μήπως πρέπει να σας στέλνουμε προς έγκριση τις αναρτήσεις μας πριν την δημοσίευση τους; Ή μήπως θέλετε να μπούμε στο «τρυπάκι» που έχετε δείξει να προτιμάτε, θεωρώντας ότι κερδίζετε τις εντυπώσεις, αυτό του χαρτοπόλεμου; Καλή επιτυχία στον προεκλογικό αγώνας σας. Έχετε ήδη απέναντι σας όλα τα ενημερωτικά μέσα της Μήλου!

Ακολούθως μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα:

Διαμαρτυρία του Δημάρχου Μήλου για δημοσίευμα του Miloslife - H απάντηση

Απάντηση «Μηλέικων Νέων» στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατάργηση της ελευθεροτυπίας στη Μήλο με ενέργειες Δαμουλάκη