"Μηλέικα Νέα"

nero-diakoph

«Διαμαρτύρομαι εντόνως επειδή ο Δήμαρχος Μήλου μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο με θεωρούν Μηλιό Β’ κατηγορίας, καθώς και εκατοντάδες συμπατριώτες μου.

Όπως είναι γνωστό, το δίκτυο υδροδότησης δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού από τις 10 έως τις 15 Αυγούστου και ίσως και αργότερα.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από πλευράς Δήμου. Υπενθυμίζω στον Δήμαρχο ότι είχε ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ προεκλογικά ότι θα επαναδιαπραγματευόταν της τιμής του νερού ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ. Δυστυχώς, ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο.

Φέτος το πρόβλημα βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να γίνονται επιλεκτικές διακοπές νερού. Το σωστότερο θα ήταν να κάνει διακοπές λίγες ώρες ανά περιοχή για να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι της Μήλου και όχι να γίνονται διακρίσεις. Κάποιες περιοχές εκτός του κέντρου του Αδάματα έχουν μείνει χωρίς νερό από το βράδυ της 13 Αυγούστου έως και σήμερα 15 Αυγούστου με ένα μικρό διάλυμα λίγων ωρών και είπαμε το νερό νεράκι. Δυστυχώς η διακοπή του νερού εξακολουθεί να υπάρχει έως τώρα στην ίδια περιοχή. Σημειώνω ότι το ίδιο διάστημα, στο κέντρο του Αδάμαντα η παροχή του νερού ήταν κανονική και χωρίς διακοπή .

Οι τουρίστες, στην περιοχή που μένω, βγήκαν στους δρόμους, απελπισμένοι, για να μάθουν τι συμβαίνει, και πότε θα δουν επιτέλους λίγο νερό να τρέχει στις βρύσες των ξενοδοχείων τους. Αν μη τι άλλο, είναι ντροπή για το νησί που τόσο πολύ διαφημίστηκε τα τελευταία χρόνια. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.

Θα με ρωτήσει ο Δήμαρχος, εσύ τι θα έκανες εάν ήσουν στην θέση μου;

1)Δεν θα έκανα διακρίσεις και θα έκλεινα την παροχή του νερού ανά περιοχή 4-5 ώρες για να εξυπηρετηθούν όλοι οι κάτοικοι του νησιού.

2)Εφόσον ο Δήμος γνωρίζει το πρόβλημα, από χρόνια θα είχα ζητήσει από την εταιρία αφαλάτωσης να προσθέσει καινούργια μονάδα η οποία θα καλύπτει τους θερινούς μήνες τις ανάγκες της Μήλου.

3)Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι δόθηκαν κοινοτικά κονδύλια ειδικά για την υδροδότηση των νησιών. Αν ήμουν Δήμαρχος, θα φρόντιζα να τα εκμεταλλευτώ.

Οφείλω να υπενθυμίσω στον Δήμαρχο ότι προεκλογικά ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΔΙΧΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΔΑΜΑΝΤΑ. Η υπόσχεσή του έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση του νησιού προστίθεται και ένα άλλο ζήτημα που δεν είναι άλλο από την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ της παραλίας στον Αδάμαντα. Σκουπίδια παντού, ειδικά τις πρωινές ώρες!!! Δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος για την καθαριότητα;

Ποιος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην οποία έχει επέλθει το νησί μας; Ο Δήμαρχος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου; ΠΟΙΟΣ;;; Όλοι σιωπούν!!!

Ευθύνη φέρουν επίσης και οι Σύλλογοι της Μήλου που ασχολούνται με το τουρισμό.

Αλλά συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι οι Μηλιοί γιατί τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους μας και κανείς δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος και επιλέγουμε την σιωπή.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ από το να βρει ο τουρίστας κλειστές βρύσες; Να πίνει το πρωί τον καφέ του στο λιμάνι και δίπλα του να αδειάζει ο βόθρος; Να περπατάει στο λιμάνι και να βλέπει παντού σκουπίδια; Τι εικόνα θέλουμε να δίνουμε στον επισκέπτη που έρχεται στο νησί μας;

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω σε όλους εκείνους που διεκδικούν την Δημαρχία, ότι ο Δήμαρχος έχει την υποχρέωση ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. Η συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις για τις δημόσιες σχέσεις δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, αποσκοπούν μόνο στο να αποσπάσουν ψήφους για τις επόμενες εκλογές.

Βασικός σκοπός του κάθε Δημάρχου είναι να προσφέρει ΕΡΓΟ και όχι να προσπαθεί να εκλεγεί δύο τετραετίες με σκοπό να εισπράξει ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ!!!

Μπορεί να έγινα δυσάρεστος σε κάποιους, αλλά αυτή είναι η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και αρνούμαι από δω και πέρα να είμαι απλά ένας θεατής στο έργο που παίζεται ξανά και ξανά. Πρέπει να αναλαμβάνουμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και να εργαστούμε για το καλό του νησιού μας.

Με αυτά που συμβαίνουν, έρχονται στην μνήμη μου τα λόγια του Αίαντα όπως αναφέρει στην Ιλιάδα ο Όμηρος, όταν, απευθυνόμενος στους Αργείους τους επιπλήττει για την συμπεριφορά τους για την ηττοπάθεια που έδειχναν απέναντι στους Τρώες οι οποίοι τους απειλούσαν να τους κάψουν τα πλοία φωνάζοντας: «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ»

Ε, αυτή την ίδια φράση του Αίαντα έχω υποχρέωση να επαναλάβω, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ την δική μου και ίσως της πλειοψηφίας των κατοίκων της Μήλου.

«ΑΙΔΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕ», «ΑΙΔΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ»

Πρέπει να ντρέπεστε για ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μήλος.»

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

ΜΗΛΙΟΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ