"Μηλέικα Νέα"

Στην αγορά του SPEEDRUNNER 3 της Aegean Speed Lines φέρεται να έχει προχωρήσει η συνεχώς αναπτυσσόμενη Seajets, η οποία ενισχύεται συνεχώς αγοράζοντας ασταμάτητα ταχύπλοα σκάφη.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η δημοφιλής «φρεγάτα» των Δυτικών Κυκλάδων αναμένεται να παραδοθεί σύντομα, μέσα στο επόμενο μήνα, προκαλώντας ταυτόχρονα εύλογα ερωτηματικά για το μέλλον της ποιοτικής Aegean Speed Lines, που μέχρι πρότινος κυριαρχούσε στις Δυτικές Κυκλάδες.

Το ταχύπλοο SPEEDRUNNER 3 ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009, μαζί με το αδελφό του SPEEDRUNNER 4, σε μια εποχή που η εταιρεία έφερε πραγματική επανάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της γραμμής με τον Πειραιά. Τα δύο αυτά πλοία αγοράστηκαν το 2008, με σκοπό να αναβαθμίσουν σημαντικά τη γραμμή, αποστολή που πέτυχαν με την απαράμιλλη ποιότητα των υπηρεσιών που προσέφεραν και η οποία σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στους νησιώτες των Δυτικών Κυκλάδων.

Τα πρώτα σύννεφα στην πορεία της εταιρείας, φάνηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε (2010-2016), η οποία επηρέασε όπως αναμενόταν και την νοικοκυρεμένη Aegean Speed Lines, που αναγκάστηκε να αποχωριστεί πρώτα το SPEEDRUNNER 4 τον Δεκέμβριο του 2016. Το πλοίο αυτό πέρασε τότε στην ανερχόμενη Golden Star Ferries (SUPERRUNNER) και στη συνέχεια το Μάιο του 2021 πουλήθηκε στην Seajets, που το μετονόμασε σε SUPERRUNNER JET.

Το SPEEDRUNNER 3 παρέμεινε μοναχοβάπορο στη γραμμή Πειραιάς- Σέριφος-Σίφνος-Μήλος μέχρι το 2014, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες. Το 2015, όμως, ναυλώθηκε στην Μαροκινή Navline, που το δρομολόγησε στη γραμμή Algeciras – Tanger, ενώ το 2016 ναυλώθηκε στην Levante Ferries, που το χρησιμοποίησε στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. Από το 2017, ταξίδευε στη γνωστή γραμμή κάθε θερινή σεζόν με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ωστόσο, η μοίρα από ότι φαίνεται θέλησε να ξανασμίξει με το αδελφό του, με το οποίο άλλωστε μοιράζεται αρκετά χρόνια κοινής πορείας. Έτσι, τα δύο πλοία πλέον θα φιλοξενούνται πάλι κάτω από την ίδια «στέγη», φορώντας αυτή τη φορά τα σινιάλα της Seajets και συνεχίζοντας μια νέα κοινή καριέρα.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς του ευχόμαστε καλή πορεία με τα νέα του σινιάλα, ενώ παράλληλα θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι η ποιοτική Aegean Speed Lines θα συνεχίσει με κάποιο τρόπο την πορεία της στην Ελληνική Ακτοπλοΐα. Διαφορετικά, είναι σίγουρο ότι θα μας λείψει!

Το SPEEDRUNNER 3 ναυπηγήθηκε στην Ιταλία (Fincantieri, Riva) το 1999. Έχει χωρητικότητα 4.724gt (340 dwt), μήκος 100,40 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα και βύθισμα 4,50 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 800 επιβάτες και 160 Ι.Χ.. Διαθέτει 4 κύριες μηχανές Ruston V20RK 270 συνολικής ισχύος 27.500 kw και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων.

Πηγή: https://arxipelagos.gr

Ρεπορτάζ: Σπύρος Ρούσσος

Σχετικό θέμα: