"Μηλέικα Νέα"

kimolos-kalisperitis

Τον πολιτισμό με τη διασκέδαση επιχειρεί να ενώσει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κιμώλου, ένας νέος θεσμός που θα συστηθεί για πρώτη φορά στο σινεφίλ κοινό την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, προσφέροντας μία επιπλέον νότα πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Κυκλαδίτικο νησί της Κιμώλου.

Όπως διαβάσατε πριν από λίγες μέρες στα «Μηλέικα Νέα» το πρώτο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ αναμένεται να λάβει χώρα το καλοκαίρι στην Κίμωλο από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου 2019 και θα διοργανωθεί από τον Δήμο Κιμώλου. Την εκτέλεση του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία παραγωγής Glory Films σε συνεργασία με την Intermediate και την ομάδα «Κιμωλίστες».

Η δημιουργία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Κιμώλου αποτελεί ιδέα της εταιρείας παραγωγής Glory Films, η οποία στο παρελθόν είχε καταθέσει αντίστοιχη πρόταση και στον Δήμο Μήλου, από τον οποίο δεν έλαβε κάποια απάντηση. Ωστόσο ο Δήμος Κιμώλου εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ στο νησί και έδωσε το «πράσινο φως» για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.