"Μηλέικα Νέα"

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σίφνου και Μήλου, βραδινές ώρες την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2022, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «Διονύσιος Σολωμός» Ν.Π. 10638, ότι εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από λιμένα Πειραιά για Κύθνο -Σέριφο -Σίφνο – Μήλο - Κίμωλο - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο - Θήρα, κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Σίφνου και Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια εντός του όρμου ν. Μήλου, μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ενώ επί του πλοίου παραμένουν εκατόν εξήντα (160) επιβάτες, σαράντα πέντε (45) Φ/Γ οχήματα, πενήντα εννέα (59) Ι.Χ. οχήματα και εννέα (09) δίκυκλα.

Το «Διονύσιος Σολωμός» αναχώρησε εν τέλει από το λιμάνι του Αδάμαντα Μήλου το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2022 στις 10.30 συνεχίζοντας το δρομολόγιο του. Όπως γίνεται κατανοητό υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών.

Επέστρεψε και πάλι στη Μήλο το «Διονύσιος Σολωμός»

Στη Μήλο επέστρεψε και πάλι το Ε/Γ – Ο/Γ «Διονύσιος Σολωμός» το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2022. Το πλοίο είχε αναχωρήσει νωρίτερα το πρωί όπως αναφέρεται πιο πάνω για να συνεχίσει το δρομολόγιο του, όμως μετά την προσέγγιση του σε Κίμωλο και Σίφνο δεν συνέχισε για Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο και Σαντορίνη όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Το Ε/Γ – Ο/Γ «Διονύσιος Σολωμός» θα παραμείνει στον λιμένα της Μήλου μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών και άρση της απαγόρευσης απόπλου.