Κιμωλίστες: Ο «Cine Καλησπερίτης» στα Πολλώνια της Μήλου!

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» ΑΜΚΕ, αποδεχόμενη το κάλεσμα του Προέδρου κ. Χρήστου Γαλλή και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολλωνίων Μήλου – ΠΟ.Σ.ΠΟ.Μ ταξιδεύει με το Cine Καλησπερίτη στο νησί της Μήλου.

Στην παραλία των Πολλωνίων, με το άρωμα της θάλασσας στον αέρα, οι Cinephiles και οι μικροί μας φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά να ζήσουν την ειδυλλιακή εμπειρία του θερινού κινηματογράφου με δύο ταινίες την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022.

Θα ξεκινήσουμε με την Παιδική ταινία:

«Ο Μικρός Κολοκυθάκης» (Ma Vie De Courgette) στις 9:15μ.μ.

Animation 2016 Διάρκεια: 66′

Περισσότερα...

Αυτοψία σε Κατακόμβες & Αρχαίο Θέατρο Μήλου από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (PHOTOS)

Αυτοψία σε μνημεία, όπου εκτελούνται ή σχεδιάζονται έργα αποκατάστασης και ανάδειξης, αλλά και συναντήσεις για τον προγραμματισμό νέων έργων από ευρωπαϊκά κονδύλια, περιελάμβανε η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στη Μήλο, στην Κίμωλο και στη Σίφνο. Τελευταίος σταθμός της τριήμερης περιοδείας της στις Δυτικές Κυκλάδες είναι η Σέριφος.

Κατά την επίσκεψή της στη Μήλο, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε

Περισσότερα...

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (PHOTOS)

Το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου και την περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» που για πρώτη φορά παρουσιάζει στο κοινό τα ευρήματα που έφεραν στο φως πρόσφατες σωστικές ανασκαφές στα αρχαία νεκροταφεία της Μήλου, εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Τα σημαντικά ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη της Μήλου και αναδεικνύουν τη διαχρονική παρουσία της

Περισσότερα...

«Συκοφαντική εικόνα για τη Μήλο και τη δημοτική αρχή» (VIDEO)

«Την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά από κανάλια μετέδιδαν ότι δήθεν ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν επέτρεπαν να σχηματιστεί κατοικία στο περιφερειακό ιατρείο στο Λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα. Πρόκειται για παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ουσιαστικά διασυρμός και για τη δημοτική αρχή και για τον Δήμαρχο, αλλά και για το νησί, διότι βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών σε σχέση με την

Περισσότερα...

Οδηγίες εγγραφής στο Γενικό Λύκειο Μήλου

Γνωστοποιούμε στους γονείς - κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών που επιθυμούν την εγγραφή τους στο Γενικό Λύκειο Μήλου ότι η προθεσμία των εγγραφών είναι μέχρι και τις 07/07/2022. Η προθεσμία αυτή αφορά τόσο τους μαθητές/μαθήτριες που φοιτούσαν ήδη στο Λύκειο όσο και τους μαθητές/μαθήτριες  που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη του Λυκείου μας.

Οι εγγραφές γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Περισσότερα...

Το «Speedrunner IV» επιστρέφει ως «SuperRunner Jet»!

Στην γραμμή Πειραιάς-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος δρομολογείται από την Παρασκευή 1/7, το «SuperRunner Jet» με τα χρώματα της Seajets πλέον.

Πρόκειται για το επίσης γνωστό μας «Speedrunner 4» ή «Speedrunner IV» αν προτιμάτε όπως ήταν άλλωστε και η επίσημη ονομασία του όταν κάλυπτε την γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων πριν εξαγοραστεί τον περασμένο Οκτώβριο από την Golden Star Ferries για την κάλυψη του δρομολογίου Θεσσαλονίκης – Σποράδων.

Το «SuperRunner Jet» θα αναχωρεί

Περισσότερα...

«Επέλαση» της Μήλου και σε ελληνικά δημοσιεύματα!

Η Μήλος συνεχίζει να «σαρώνει» σε δημοσιότητα ακόμα και στην ελληνική αγορά με δημοσιεύματα που εξυμνούν το νησί της Αφροδίτης. Το πιο πρόσφατο δημοσίευμα ήταν στο «Travel Style» που αποτελεί το ταξιδιωτικό τμήμα της εφημερίδας και του ιστότοπου από το «Πρώτο Θέμα» που κατέταξε το Σαρακήνικο στην πρώτη θέση από τις 7 φυσικές πισίνες στα ελληνικά νησιά με τον χαρακτηρισμό «Απόκοσμα τοπία, υπέροχα νερά, μαγευτικά χρώματα».

Υπενθυμίζεται ότι και στον τομέα της

Περισσότερα...

Ηλεκτρονικές εγγραφές και ανανεώσεις στο ΕΠΑ.Λ. Μήλου

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Περισσότερα...

Κώστας Συμεωνίδης: «Η Μήλος είναι πηγή έμπνευσης!»

Ο μουσικοσυνθέτης - στιχουργός και παιδαγωγός Κωνσταντίνος Συμεωνίδης μας παρουσιάζει το μουσικό του project Μελήδε κι ένα τραγούδι ονειρικό με τίτλο "Χάνομαι για σένα". Κωνσταντίνε, μίλησέ μας γι αυτό το δημιούργημα.

Πότε και πως ξεκίνησε η πορεία σου στο μουσικό χώρο;

Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ξεκίνησε στην εφηβική μου ηλικία. Η πρώτη μου δουλειά ήταν το 1992, όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος: «Σκοποί και τραγούδια της Δράμας», όπου είχα τη μουσική επιμέλεια και έκανα την ερευνητική εργασία

Περισσότερα...

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Θεόδωρου Καραμήτσου στο ΕΠΑ.Λ. Μήλου (PHOTOS)

Συγχαίρω θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Μήλου για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις ΕΠΑΛ 2022. 

Ταυτόχρονα, οφείλω να επισημάνω τη διαρκή και επισταμένη προσπάθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου που αποφέρει αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα πάρα τις αντιξοότητες της καθημερινότητας σε μια νησιωτική περιοχή όπως η Μήλος.

Καλή πρόοδο σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και καλή συνέχεια σε όποια πορεία ακολουθήσουν στο

Περισσότερα...

Μανώλης Μικέλης: «Δυσφήμισαν το νησί για προεκλογικές σκοπιμότητες»

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τη Μήλο και τη σύγκρουση του Δημάρχου Μανώλη Μικέλη με τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Κωνσταντίνο Μακρή, γύρω από την αναμόρφωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα, ώστε μπορέσει να φιλοξενηθεί ένας γιατρός που έφτασε στο νησί. Οι δυο τους, κατέληξαν σε μια άνευ προηγουμένων διαμάχη, με αλληλοκαταγγελίες και μηνύσεις.

Ποια είναι όμως η άποψη του Δημάρχου για όσα του «αποδίδονται» ως… «άρνηση» να φιλοξενήσει

Περισσότερα...