Τοπικές Λιχουδιές

Καρπουζόπιτα

karpouzopita


1.
Μισό καρπούζι (περίπου 5 - 6 κιλά)
2. 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο, Σουσάμι, Κανέλα, Μέλι (περίπου 200 ml)
3.
Αλεύρι, 2 κουταλιές ζάχαρη

Κόβεις το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και το καθαρίζεις απο τα κουκούτσια. Το βάζεις σε ένα σουρωτήρι και το στίβεις με τα χέρια ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρα γίνετε αλλά να μην το διαλύσεις κιόλας. Μπορείτε κάτω από το σουρωτήρι να έχετε κάτι ώστε να μαζέψετε τον χυμό που θα βγεί και να τον πιείτε όσο θα ψήνετε την καρπουζόπιτα.

 

Το καρπούζι να μείνει στο τρυπητό και να στραγγίσει μόνο του, τουλάχιστον 1 ώρα. Μετά το πλάθεις με 2 κουταλίες ελαιόλαδο και 6 - 7 κουταλίες αλευρι. Προσθέτεις τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι.

Το τί αναλογίες θα έχουν όλα αυτά ειναι λίγο σχετικό. Σίγουρα αν είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα από κάτι είναι το λάδι και το αλεύρι. Αυτά θέλουν λίγο - λίγο ώστε να μην υπερβείτε την σωστή ποσότητα έτσι ώστε να σταματήσετε να προσθέτετε αν χρειαστεί. Ιδανικά το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό. Όλα αυτά θα πρέπει να αδειάσουν σε ένα ταψάκι που έχετε ετοιμάσει, αλοίφοντάς το με λάδι και καλύπτοντας τις επιφάνειες με το σουσάμι. Αδειάζετε μέσα το μείγμα ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 - 2,5 εκαταστά. Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο. (45 με 50 λεπτά)

Δύσκολα γίνεται λάθος στο ψήσιμο. Το σουσάμι δείχνει πότε είναι έτοιμη και το μείγμα πήζει και γίνεται σαν μουσταλευριά. Μόλις βγεί από το φουρνο και ενώ ειναι καυτή, της ρίχνετε το υπόλοιπο μέλι. Οπώς ειναι ζεστή το απορροφάει. Η καρπουζόπιτα τρώγεται πολύ ευχάριστα και παγωμένη από το ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.