Τοπικές Λιχουδιές

Χοιρινό φούρνου με μηλέικο πελτέ.

xoirino_fournou_me_pelteΥλικά:

1) 1,5 κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη
2) 2 κρεμμύδια κομμένα φέτες
3) 4 δόντια σκόρδο φρέσκο, ψιλοκομμένο
4) 200γρ. μηλέικος πελτές
5) 2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες στον τρίφτη
6) 200γρ. μέλι
7) 200γρ. ελαιόλαδο
8) 3 κουτ. Σούπας χοιρινή γλύνα (προαιρετικά)
9) ½ φλιτζάνι του καφέ ξύδι
10) 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
11) 1 κουταλάκι γλ. μοσχοκάρυδο
12) 2 κουταλάκια γλ. πιπέρι μαύρο
13) 1 κουταλάκι γλ. πιπέρι κόκκινο (προαιρετικά)
14) 2 κουταλάκια γλ. θυμάρι
15) 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Τρόπος Παρασκευής:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το χοιρινό και τις πατάτες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να μαριναριστεί το κρέας καλά. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάδα για 2-3 ώρες και κατόπιν το βάζουμε σε ταψί προσθέτοντας νερό μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας και το ψήνουμε για 2,5 ώρες στους 200 βαθμούς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.