Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της καταβολής του οφειλόμενου μεταφορικού ισοδύναμου, ύψους 25 εκατ. ευρώ,  σε περίπου 10.000 επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βρούτση ότι μόλις χθες το Υπουργείο Οικονομικών αποδέσμευσε τις συγκεκριμένες χρηματικές πιστώσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο με τη σειρά του θα τις προωθήσει άμεσα προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να εξοφληθούν οι 10.000 περίπου επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα, τα στελέχη των τριών Υπουργείων βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και συντονισμό μεταξύ τους, ώστε οι οφειλόμενες πιστώσεις να καταβληθούν στους δικαιούχους μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η συγκεκριμένη πληρωμή, θα αφορά οφειλές που αντιστοιχούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το έτος 2022, που αφορά φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης