Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

fokia-theodosis

Το FBI χαρακτηρίζει την κακοποίηση των ζώων ως έγκλημα κατά της κοινωνίας. Ανήκει στο επίπεδο κακουργημάτων, μαζί με την ανθρωποκτονία.

Οι θαλάσσιες χελώνες της Νάξου, η φώκια, μασκότ Θεοδόσης της Ίου.. και ύστερα.. τι;

Αυτές τις μέρες, έπεσαν στην αντίληψή μου, οι ειδεχθείς και αποτρόπαιες δολοφονίες των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής της Νάξου και της φώκιας-μασκότ της Ίου.

Γενικότερα τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, με λύπη μου διακρίνω μια έντονα παραπτωματική συμπεριφορά στον άνθρωπο, η οποία πρωταρχικό στόχο έχει τις ανυπεράσπιστες ψυχές των ζώων. Φαίνεται ότι ο άνθρωπος της μοντέρνας κοινωνίας, υποφέρει από αρκετά ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα, τα οποία περιλαμβάνουν μια αρκετά ευρεία γκάμα βίαιης και σαδιστικής συμπεριφοράς. Δυστυχώς η κοινωνική πραγματικότητα, υποβοηθάει την ανάπτυξη βίας και νοσηρότητας μαζί με τις ψυχικές διαταραχές. Ο άνθρωπος χάνει την ψυχική του ισορροπία, τον Εαυτό του και κυριεύεται από αρνητικές ενέργειες, οι οποίες ψάχνουν να εκτονωθούν μέσω απόλυτα δυσλειτουργικών συμπεριφορών στα πρώτα ανυπεράσπιστα θύματα. Ένας άνθρωπος που κακοποιεί και θανατώνει ζώα, αποτελεί προειδοποίηση παρόμοιων μελλοντικών συμπεριφορών με στόχο τους ομοίους του.

Η βία ψάχνει πάντα διέξοδο σε θύματα. Οι δολοφόνοι των ζώων είναι εκκολαπτόμενοι δολοφόνοι ανθρώπων και με το να αδιαφορούμε στα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος των ζώων, γινόμαστε συνένοχοι στην δημιουργία μιας νοσηρής και άρρωστης κοινωνίας, στην οποία καλούνται να ζήσουν τα παιδιά μας.

Περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς απέναντι σε ζώα, απαιτεί καταγγελία. Όταν κάνουμε τα στραβά μάτια στο οτιδήποτε, γινόμαστε έμμεσα θύτες. Η αμερικανική ψυχιατρική ένωση θεωρεί τη σκληρότητα απέναντι στα ζώα ένα, από τα διαγνωστικά κριτήρια των διαταραχών συμπεριφοράς. Τα παιδιά που κακοποιούν ζώα, έχουν υποστεί τα ίδια κακοποίηση.

Αυτοθεωρούμαστε ανώτερο ον και όμως είμαστε το μόνο ον που καταστρέφει το περιβάλλον, τα ζώα, τον πλανήτη και πάνω απ’ όλα τον ίδιο μας τον εαυτό. Σωματικά, ψυχικά, νοητικά και συναισθηματικά. Διακατεχόμαστε από μια νοσηρή υπεροψία, που μας οδηγεί να συμπεριφερόμαστε στα άλλα είδη και μεταξύ μας, εντελώς αποτρόπαια.

Το Πνεύμα μας και η Ψυχή μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε να διαφυλάξουμε. Το τελευταίο φρούριο που μας έχει μείνει να υπερασπιστούμε. Και πρέπει να σταθούμε μαχητές στις επάλξεις. Να μην ενδώσουμε σε δαιμονικά παράσιτα και γίνουμε καταπατητές της Φύσης και των κατοίκων της. Η Φύση είναι μητέρα μας και η απομάκρυνσή μας από αυτήν, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αναπτύσσουμε ψυχικές δυσλειτουργίες.

Ο κόσμος γύρω μας είναι ο καθρέφτης της εσωτερικής μας εξέλιξης. Έχουμε 2017 μ.Χ; Όχι. Διανύουμε ακόμα την προϊστορία μας.

Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα
Μαχάτμα Γκάντι

Κέλλυ Κωστούλια

Δασοπονία & Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος

Παραψυχολόγος

X

Απαγορεύεται

Απαγορεύεται η αντιγραφή κειμένου ή/και φωτογραφίας