Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Μετά από ενέργειες του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκρινε την επαναλειτουργία ολιγομελών τμημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων σε νησιά των Κυκλάδων (Σύρος, Πάρος, Θήρα, Τήνος, Μήλος).

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα επαναλειτουργήσουν τα ακόλουθα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑ.Λ., παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές των νησιών μας να φοιτήσουν σε τομείς και ειδικότητες που επιθυμούν:

Τμήμα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (Β' τάξη) στο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Σύρου, Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας (Γ' τάξη) με ειδικότητα Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων στο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Σύρου, Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας (Γ' τάξη) με ειδικότητα Υπαλλήλου Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Σύρου, Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών (Γ' τάξη) με ειδικότητα Γραφικών Τεχνών στο ΕΠΑ.Λ. Τήνου, Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας (Γ' τάξη) με ειδικότητα Υπαλλήλου Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο ΕΠΑΛ. Τήνου, Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας (Γ' τάξη) με ειδικότητα Βοηθού Βρεφονηπιοκόμων στο ΕΠΑ.Λ. Θήρας και το Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας (Γ' τάξη) με ειδικότητα Βοηθού Φυσικοθεραπευτή στο ΕΠΑ.Λ. Μήλου, Τμήμα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (Γ' τάξη) με ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΠΑ.Λ. Πάρου, Τμήμα Μηχανολογίας (Γ' τάξη) με ειδικότητα Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών στο ΕΠΑ.Λ. Πάρου και Τμήμα Μηχανολογίας (Γ' τάξη) με ειδικότητα Τεχνικού Οχημάτων, στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θήρας.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ., ο βουλευτής Κυκλάδων εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας: «Τον Οκτώβριο του 2016, με την απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη, επιβλήθηκαν δραστικές μειώσεις και ουσιαστικά κατάργηση στα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ., κλείνοντας έτσι δεκάδες τμήματα όχι μόνο σε νησιωτικές περιοχές αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η απόφαση αποτέλεσε κατάφωρη καταστρατήγηση της νησιωτικότητας. Με τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα νησιά μας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Παιδεία αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές της. Από πλευράς μου, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τη βελτίωση των όρων ζωής και εκπαίδευσης των νησιωτών μας και κυρίως των νέων, έχοντας ως πρόταγμα τη νησιωτικότητα».

Φίλιππος Φόρτωμας

Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας