Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Τα 12 μέρη της Ευρώπης που είναι τα καλύτερα για διακοπές το 2024, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller, στο πλαίσιο του παγκόσμιου οδηγού του για τα Καλύτερα Μέρη στον κόσμο για τη νέα χρονιά, με τις Κυκλάδες να προβάλλουν ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές των συντακτών του.

Οι ειδικοί των ταξιδιών ορίζουν τους προορισμούς που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους αυτή τη στιγμή, λόγω της πληθώρας νέων ξενοδοχείων, των αστεριών Michelin, των λαμπερών νέων μουσείων τους ή μιας συντονισμένης προσπάθειας για αειφορία που ριζώνει όλο και περισσότρο στα ταξίδια και στον  τουρισμό.

Για τις Κυκλάδες, το περιοδικό αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πιο δημοφιλής προορισμός από τα Ελληνικά νησιά. Κατά το περασμένο καλοκαίρι, οι Κυκλάδες, ιδιαίτερα η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Παρός, η Μήλος και η Ίος, κυριάρχησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όμορφες φωτογραφίες από τα τοπία και την αρχιτεκτονική τους, αλλά και από την νυχτερινή ζωή και τη δυνατότητα για ψώνια που προσφέρουν.

Το περιοδικό αναφέρει ακόμα ότι χάρη στις νέες αεροπορικές συνδέσεις των Etihad, British Airways και Saudia στα Ελληνικά νησιά το 2023, καθώς και το λανσάρισμα το 2022 της εταιρίας Cycladic, τα ταξίδια στις Κυκλάδες είναι ευκολότερα απο ποτέ.

Παράλληλα, το Santo Pure στην Οία πρόσθεσε 20 νέες σουίτες και το 2024 θα λειτουργήσει το Santo Mine με 37 σουίτες. Το μπουτίκ ξενοδοχείο Kalesma στη Μύκονο θα λανσάρει το σπα του κατά τη σεζόν του 2024, που θα περιλαμβάνει χαμάμ και κρυοθεραπεία.

Παράλληλα, το πεντάστερο Gundari Resort πρόκειται να ανοίξει στη Φολέγανδρο τον ερχόμενο Μάιο, ενώ το One&Only στην Κέα τον Απρίλιο. Τέτοια ξενοδοχεία, αναφέρει το περιοδικό, είναι σπάνια να βρεθούν σε τέτοια νησιά, διευρύνοντας τις επιλογές για πολυτελή φιλοξενία στις Κυκλάδες.

Δείτε και τους 12 καλύτερους προορισμούς που προτείνονται για το 2024...

Μαγιόρκα, Ισπανία

Για τα πολυάριθμα εντυπωσιακά νέα ξενοδοχεία στο νησί

Μπιαρίτς, Γαλλία

Για τη σκηνή των σέρφερ σε μια λιγότερο γνωστή γωνιά της Χώρας των Βάσκων

Κυκλάδες, Ελλάδα

Για island-hopping που έχει γίνει πιο εύκολο από ποτέ

Βόρεια Ιταλία

Για ποδηλασία, μηχανοκίνητο αθλητισμό και ταξίδια με αργούς ρυθμούς με τη συμβολή των νέων σιδηροδρομικών γραμμών

Γιόρκσάρι, Ην. Βασίλειο

Για βραβευμένους σεφ που ηγούνται μιας επανάστασης των γεύσεων

Bodǿ, Νορβηγία

Για επική παρατήρηση των άστρων, εντυπωσιακή φύση και πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που δεν πρέπει να χάσει κανείς

Κόσοβο

Για νέα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας στην όμορφη ύπαιθρο και για τον εορτασμό ενός τετάρτου του αιώνα από τον πόλεμο στο Κόσοβο

Asturias, Ισπανία

Για τουρισμό με έμφαση στην αειφορία που δεν στερείται πολυτέλειας

Carlsberg City District, Δανία

Για εστιατόρια νέου κύματος

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Για μια φρέσκια ματιά στην πόλη έπειτα από 150 χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τότε που οι προηγουμένως χωρισμένες πόλεις της Βούδας, της Πέστης και της Ομπούντα ενοποιήθηκαν.

Costa de Prata, Πορτογαλία

Για boho ανοίγματα ξενοδοχείων σε μια άγνωστη γωνιά της χώρας

Αμβέρσα, Βέλγιο

Για την εντυπωσιακή νέα αρχιτεκτονική και τη σειρά νέων ξενοδοχειακών εγκαινίων