Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

«Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν τη βάση για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική κρίση.


Όμως Αειφόρος Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, πόσο μάλλον με αστυνομικά μέτρα καταστολής και απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στην Τήνο, αλλά και συνολικά στις Κυκλάδες, πρέπει μέσα από συγκροτημένο διάλογο, με επιστημονικά δεδομένα και με σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των νησιών, να χαράξουμε σχέδια για την ενεργειακή επάρκεια των νησιών μας, αλλά και να διερευνήσουμε και να καταγράψουμε τη συμβολή των ΑΠΕ στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνία μας.

Δυστυχώς όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, δείχνουν ότι όποια πρωτοβουλία επιδιώκει λύσεις με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, πέφτει στο κενό.

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Τήνο καθώς και κάθε κατασταλτική ενέργεια που παραβιάζει τη ζωή και τα δικαιώματα των νησιωτών μας»

Νίκος Συρμαλένιος - Βουλευτής Κυκλάδων - 10/9/2020

tinos anemogennhtries mat090920a

 

«Η Τήνος ξύπνησε νωρίς σήμερα!

Από τα ξημερώματα οι κάτοικοι του όμορφου νησιού βρίσκονται στο πόδι. Μπλοκάρουν την έξοδο των μηχανημάτων που είναι να ρίξουν το μπετόν για τις ανεμογεννήτριες.

Αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν πριν τις 06:00 γιατί η Ελληνική Αστυνομία φρόντισε να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας* σε έναν από τους μεγαλύτερους επαρχιακούς δρόμους του νησιού από τις 06:00 ως τις 19:00 προκειμένου να κινηθούν τα οχήματα των εταιρειών.

Δεν τους πτόησε η άφιξη επιπλέον 20-25 αστυνομικών από τη Σύρο αλλά πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Σύρου!

Δεν τρομοκρατήθηκαν παρότι η επενδύτρια εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ προχώρησε σε εκφοβιστική αγωγή εναντίον 100 κατοίκων του νησιού. Οι αγώνες συνεχίζονται κόντρα στον εκφοβισμό και τις στημένες διώξεις!

Οι κάτοικοι δίνουν μήνυμα ότι θα βρίσκονται παντού, σε κάθε γωνιά του νησιού, για να σταματήσουν την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών που γίνεται μόνο για χάρη των κερδών μιας χούφτας ιδιωτών.

Ραντεβού στον Τριαντάρο, στα Δεράφια, στην Καρδιανή, στον Πύργο, στα Υστέρνια!

Ενισχύστε τον αγώνα τους!

Κάτω τα χέρια από το κίνημα ενάντια στα αιολικά!

Έξω οι ιδιώτες από τον χώρο της ενέργειας!

Προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον!»

Πηγή: Σελίδα facebook «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών»