Μήλος

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις Κυκλάδες

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από Παρασκευή 13/12 ως και Σάββατο 14/12 και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :

Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση πρώτου κύκλου προγραμμάτων σύγχρονης εκπαίδευσης στις Κυκλάδες (PHOTOS)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος της σειράς προγραμμάτων σύγχρονης εκπαίδευσης για τις επιχειρήσεις του νομού Κυκλάδων με τα τρία τελευταία σεμινάρια για το 2019 που πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Σύρο, τα οποία παρακολούθησαν μέλη από διάφορους κλάδους της επιχειρηματικής κοινότητας των νησιών της Σύρου, Πάρου, Αντιπάρου, Αμοργού, Σαντορίνης και Ίου.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευόμενοι πάνω στις νέες τάσεις και τα σύγχρονα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για την καλύτερη οργάνωση, διαχείριση και προβολή των επιχειρήσεών τους.

Στη Σαντορίνη, στο σεμινάριο με θέμα

Περισσότερα...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι νεφροπαθείς στη Σαντορίνη

Επείγον υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, με θέμα τους 18 νεφροπαθείς που βρίσκονται στη Σαντορίνη και αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο, καθώς κλείνει η ιδιωτική κλινική η οποία τους εξυπηρετούσε. Οι ασθενείς αυτοί δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αιμοκάθαρσης στο νησί τους και για τον λόγο αυτό ο βουλευτής Κυκλάδων ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό θέμα.

Ακολουθεί το κείμενο του υπομνήματος:

Θέμα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι νεφροπαθείς στη Σαντορίνη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται 18

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου στα βραβεία Bravo 2019 με το «Aegean Mamas Know Best»

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι για ακόμη μια φορά, υποψήφια για τα βραβεία BRAVO 2019  που αφορούν στις καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στους τομείς της Γαστρονομίας του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας  και υλοποιούνται από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεις και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Φέτος η συμμετοχή στα βραβεία γίνεται με την δράση Aegean Mamas Know Best που υλοποιείται στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, μια δράση που εμπλέκει σύσσωμη την νησιώτικη οικογένεια και βοηθά στην αναβίωση των γαστρονομικών παραδόσεων και των πολιτιστικών εθίμων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Η Περιφέρεια Νοτίου

Περισσότερα...

Καμία ανησυχία για τσουνάμι από τον σεισμό μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, 60 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων, 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων, σε ενδιάμεσο εστιακό βάθος των 70 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμα και στην Αττική έως την Πρέβεζα και την Πτολεμαΐδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας ότι σεισμός από τέτοιο βάθος δεν παράγει μετασεισμική ακολουθία, ούτε δίνει επιφανειακές ζημιές και συνέστησε ψυχραιμία.

«Πρόκειται για ένα σεισμό πάνω στο ελληνικό τόξο. Η σεισμικότητα αυτή δεν έχει ουδεμία σχέση με την Αλβανία. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» τόνισε.

Περισσότερα...

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων ταρακούνησε τη Μήλο

Σεισμική δόνηση μεγέθους περίπου 6 ρίχτερ (δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία ακόμα) έγινε αισθητή πριν από λίγο (στις 9.25 περίπου) στη Μήλο, αλλά και τις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επίκεντρο εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή  ανάμεσα στην Κίσσαμο και τα Αντικύθηρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα Χανιά, καθώς ο κόσμος βγήκε και παραμένει στους δρόμους.

Μέχρι αυτή την στιγμή Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν έχουν δεχθεί κλήσεις για ζημιές ή τραυματίες.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Κέντρο, μέτρησε τον σεισμό στα 5,9 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται μεταξύ της δυτικής Κρήτης και των Κυθήρων στα 74 χλμ. δυτικά από τα

Περισσότερα...

«Οι Κυκλαδίτισσες ενώνουν τις φωνές τους – Η σιωπή δεν είναι χρυσός»

Στη Συνέδριο της Σέριφου το 2018 για πρώτη φορά οι Σύλλογοι Γυναικών Κυκλάδων άνοιξαν το ζήτημα της έμφυλης βίας στα νησιά μας φωνάζοντας «Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προφοράς λένε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών». Ακολούθησαν εκδηλώσεις στα νησιά ώστε το θέμα-ταμπού στις μικρές κλειστές μας κοινωνίες να έρθει στην επιφάνεια, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση για τις γυναίκες-θύματα της βίας σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών την 25η Νοέμβρη, παραθέτουμε μερικά στοιχεία που συγκλονίζουν:

Το φαινόμενο αφορά όλες μας: Μία στις τρεις γυναίκες βιώνουν σωματική ή σεξουαλική βία κατά τη

Περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις Κυκλάδες

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λόγω της εκδήλωσης διαδοχικών έντονων καιρικών φαινομένων ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:

*Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

*Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας

*Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή

Περισσότερα...

Ανοιχτή Ψηφιακή Πατριδογνωσία για μια «έξυπνη» και «ανοιχτή» Κύθνο

Τη δράση με τίτλο «Ανοιχτή Ψηφιακή Πατριδογνωσία για μια “έξυπνη” και “ανοιχτή” Κύθνο» επιχειρεί να προωθήσει ο Δήμος Κύθνου, υποβάλλοντας πρόταση χρηματοδότησής του σε πρόγραμμα LEADER.

Αντικείμενο της προτεινόμενης δράσης είναι η διοργάνωση εργαστηρίων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θεματικό άξονα τη Wikipedia και την εκμάθηση συγγραφής κι εμπλουτισμού των λημμάτων που αφορούν στο νησί της Κύθνου.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα περιλαμβάνουν κύκλους σεμιναρίων που θα απευθύνονται τόσο σε μαθητές όσο και σε ενήλικες, θα διοργανώνονται από το Δήμο Κύθνου, και θα πραγματοποιούνται στις σχολικές αίθουσες, αλλά και σε χώρους συνάθροισης κοινού γενικότερα (συνεδριακά κέντρα, αίθουσες διαλέξεων, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων).

Περισσότερα...

Κ.Μονογυιού: Προχωρά η έναρξη εργασιών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σε πολλούς Δήμους των Κυκλάδων

«Σειρά επαφών ξεκίνησε η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας ΔημοκρατίαςΚατερίνα Μονογυιού για θέματα Δια Βίου Μάθησης αλλά και ειδικότερα για την εφαρμογή τους στα νησιά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται κυρίως λόγω νησιωτικότητας και υποστελέχωσης που ταλανίζει τους νησιωτικούς Δήμους. Η πρώτη επαφή ήταν μια πετυχημένη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κύριο Κωσταντίνο Δέρβο την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Εκεί διευκρινίστηκε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς η έναρξη εργασιών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) στους Δήμους Άνδρου, Ιητών, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Μήλου,Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Περισσότερα...

Δημοφιλή

 • Δημοτικές Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα Μήλου (LIVE) +

  Με την εμπειρία, το κύρος και την εγκυρότητα του πρώτου ενημερωτικού portal της Μήλου,η δημοσιογραφική ομάδα των «Μηλέικων Νέων», θα σας μεταδώσει Περισσότερα
 • Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μήλου παρουσία των τριών βουλευτών των Κυκλάδων +

  Με εισηγήσεις των τριών βουλευτών των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού, πραγματοποιήθηκε χθες 2/5 με Περισσότερα
 • Μην χάσετε τις νέες προσφορές στο Alfa Market Μήλου από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου! +

  Στο Alfa Market Μήλου στον Τριοβάσαλο οι Προσφορές δεν σταματούν κάθε μέρα! Περισσότερα
 • Νέος δήμαρχος Μήλου ο Μανώλης Μικέλης με σαρωτική νίκη! +

  Η Μήλος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και με ποσοστό 60,72%, να εμπιστευτεί ως νέο της δήμαρχο τον επικεφαλή του συνδυασμού Περισσότερα
 • Αυτοψία των «Μηλέικων Νέων» στην παραλία της Αχιβαδόλιμνης. (PHOTOS) +

  Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία για αλλοίωση φυσικού τοπίου στην παραλία της Χιβαδόλιμνης στη Μήλο. Περισσότερα
 • Θανάτωσαν με φόλες δεκάδες γατάκια στην Κίμωλο – Σκληρές εικόνες +

  Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες και η είδηση από την γειτονική μας Κίμωλο με τις δεκάδες θανατώσεις από δηλητηρίαση Περισσότερα
 • Μήλος – Σεζόν 2019: Όλες οι αγγελίες εποχικής εργασίας. +

  Τα «Μηλέικα Νέα» εγκαινιάζουν τη νέα τους στήλη που αφορά την εποχική εργασία στα νησιά της Μήλου και της Κιμώλου. Περισσότερα
 • Επαναληπτικές Δημοτικές Εκλογές 2019 - Τα Τελικά Αποτελέσματα Μήλου +

  Με την εμπειρία, το κύρος και την εγκυρότητα του πρώτου ενημερωτικού portal της Μήλου, η δημοσιογραφική ομάδα των «Μηλέικων Νέων», Περισσότερα
 • Ανακοίνωση ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Μήλος για Όλους» +

  Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Μήλος για όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μήλου Εμμανουήλ Μικέλη του Βασιλείου ανακοινώνει τους υποψήφιους δημοτικούς Περισσότερα
 • Ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μήλου – Ρεθύμνου με το Olympus +

  Μια νέα γραμμή έρχεται να προστεθεί στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Μήλου, βάζοντας στο χάρτη το δρομολόγιο Πειραιά – Μήλου – Σαντορίνης – Ρεθύμνου. Περισσότερα
 • 1
 • 2

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης & την Πολιτική Απορρήτου