Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Οδηγίες προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα»

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εν όψει της νέας χειμερινής περιόδου, ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, με τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:


Καταιγίδες - θυελλώδεις άνεμοι.

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

  • Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα

Περισσότερα...

«Γολγοθάς» 10 και πλέον ωρών το ταξίδι από Πειραιά προς Φολέγανδρο

Επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και στους βουλευτές των Κυκλάδων απέστειλε ο Σύλλογος Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου με θέμα την «Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά».

Περισσότερα...

Ταξίδεψε με την Seajets και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός από την Seajets για τις επόμενες 40 μέρες, ταξιδέψτε με οποιοδήποτε πλοίο ή ταχύπλοο και μπείτε στην κλήρωση για σούπερ δώρα!

Περισσότερα...

«300 Κενά καθηγητών στις Κυκλάδες – Υπολειτουργούν σχολεία»

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού για έγκαιρη κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των εκπαιδευτικών κενών σε όλη την Ελλάδα, τα σχολεία των Κυκλάδων παρουσιάζουν περίπου 300 κενά σε γενική και ειδική αγωγή, καθώς και σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, σε όλες τις ειδικότητες.

Περισσότερα...

Έκπτωση 50% από την Seajets στους εκπαιδευτικούς

Η «Seajets» θα χορηγήσει έκπτωση 50% στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών στα ατομικά τους εισιτήρια αλλά και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το χρονικό διάστημα από 06/09/2023 έως 01/10/2023. Η έκπτωση θα εφαρμόζεται σε όλα τα πλοία της SEAJETS.

Όσον αφορά τη διασταύρωση των στοιχείων καθώς και τον έλεγχο στο πλοίο,  οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να έχουν μαζί τους αντίγραφο του διορισμού τους καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Τα εισιτήρια  χορηγούνται μόνο από πρακτορεία με την επίδειξή των εγγράφων διορισμού των εκπαιδευτικών.

«Βρισκόμαστε

Περισσότερα...

Έκπτωση 50% από την Zante Ferries στους εκπαιδευτικούς

Η εταιρεία μας Zante Ferries A.N.M.E.Z. A.E. θα παρέχει έκπτωση 50% για την έκδοση των εισιτηρίων των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων καθώς και των οχημάτων τους για την μετακίνηση τους στον τόπο διορισμού τους με την επίδειξη της υπουργικής απόφασης της πρόσληψης τους και της αστυνομικής τους ταυτότητάς, για το χρονικό διάστημα από 06/09/23 έως και 11/09/2023.

Zante Ferries A.N.M.E.Z. A.E.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Τηλεφωνική εξαπάτηση με ονοματεπώνυμα στις Κυκλάδες

Όπως τηλεφωνικά ενημερώθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης προμηθευτών της στο νομό Κυκλάδων με τη χρήση υπαρκτών ονοματεπωνυμικών στοιχείων υπαλλήλων της Δ/νσης Οικονομικού Κυκλάδων, με σκοπό να αποσπαστούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών IBAN και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες με διάφορα προσχήματα.

Εφιστούμε την προσοχή στους προμηθευτές της Περιφέρειας ότι οι υπάλληλοι της

Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών δεν ζητούν ποτέ μέσω τηλεφώνου στοιχεία IBAN ή άλλες πληροφορίες αναφορικά με τυχόν πληρωμές ή επιστροφές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι συναλλασσόμενοι με την Περιφέρεια προμηθευτές και

Περισσότερα...

Το «Sporades Star» της Seajets στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Το τελευταίο του ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο πραγματοποίησε την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 το πλοίο «Άρτεμις», καθώς τη θέση του θα πάρει πλέον το «Sporades Star» της Seajets.

Περισσότερα...

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ενημέρωση για περιπτώσεις εξαπάτησης

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του για την επανεμφάνιση διαφόρων φαινομένων εξαπάτησης. Προσφάτως άτομα ισχυριζόμενα ότι τηλεφωνούν από το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσέγγισαν τηλεφωνικά μέλη του Επιμελητηρίου ζητώντας 35 ευρώ για την ανανέωση της προβολής της εταιρείας στο portal, τα οποία οι επιχειρήσεις πλήρωσαν με αντικαταβολή.

Περισσότερα...