Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

cyclades-trail2018

Μετά από προσπάθειες ετών των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και εθελοντών και επαγγελματιών του τουρισμού, ο Δήμος Κιμώλου θα φιλοξενήσει εφέτος, στα τέλη Μαϊου, το «Cyclades Trail Cup»! Ανάμεσα λοιπόν, σε Τήνο, Άνδρο, Κύθνο,Φολέγανδρο και Ίο, ένα μέρος του διαγωνισμού τρεξίματος σε μονοπάτια, το «Kimolos Trail», θα διεξαχθεί στο γειτονικό νησί.

Η ένταξη της Κιμώλου στους διοργανωτές μόνο θετικά θα λειτουργήσει, καθώς συνεπάγεται οικονομικά οφέλη, αλλά και επιπλέον προβολή της. Ευελπιστούμε η συμμετοχή μας να καθιερωθεί και τις επόμενες χρονιές και η Κίμωλος να βρίσκεται σταθερά στο χάρτη των νησιών, που φιλοξενούν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Cyclades Trail Cup 2018

Το Cyclades Trail Cup είναι μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος που έχει ως στόχο την ανάδειξη των Κυκλάδων και των νησιών τους σε προορισμό εναλλακτικού, πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού. Δημιουργήθηκε το 2015 και στην πρώτη διεξαγωγή του, το 2016, συμμετείχαν 3 αγώνες σε 3 νησιά, το Tinos Challenge, το Syros City Trail και το Andros Trail Race, ενώ το 2017 συνεχίστηκε με την προσθήκη του Naxos Trail Race, του Amorgos Trail Challenge και του Donousa Mountain Run.
Το 2018 και για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Cyclades Trail Cup παρουσιάζει μια νέα σειρά εκδηλώσεων σε εναλλακτικούς προορισμούς με πρωτότυπες αθλητικές διαδρομές και με έντονες πολιτιστικές εμπειρίες! Δίνοντας προτεραιότητα στα “μικρά” νησιά των Κυκλάδων, το Πρωτάθλημα του 2018 θα διεξαχθεί με 6 αγώνες σε 6 νησιά. Την Κίμωλο, την Φολέγανδρο, την Ίο, την Άνδρο, την Κύθνο και την Τήνο.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του CTC_2018:

26 Μαΐου – Kimolos Trail
30 Ιουνίου – Folegandros Sunset Race
7-9 Σεπτεμβρίου – Iosadventure.gr
29 & 30 Σεπτεμβρίου – Andros Trail Race
20 & 21 Οκτωβρίου – Kythnos Challenge
1 & 2 Δεκεμβρίου – Tinos Challenge

Με το νέο CTC_PointSystem, κάθε αγώνας και κάθε αγώνισμα του, προσφέρει βαθμολογικούς πόντους για το Cyclades Trail Cup. Έγκυρος, είναι κάθε αθλητής που τερματίζει σε τουλάχιστον ένα αγώνισμα ανεξαρτήτως απόστασης. Νικητής θα είναι ο αθλητής με το μεγαλύτερο σύνολο πόντων, στο τέλος της χρονιάς. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Βαθμολογικό Σύστημα θα αναρτηθούν σύντομα.

cyclades-trail2018a

Πηγή: kimolistes.com