Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

sifnos-3etesΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», στην Αθήνα, η παρουσίαση του τριετούς στρατηγικού σχεδίου Ανάπτυξης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία επιχειρεί για τα επόμενα τρία χρόνια να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ταυτότητά της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Σε αυτή την παρουσίαση, την οποία συντόνιζε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, από πλευράς Δήμου Σίφνου συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μπαμπούνης. Μετά το χαιρετισμό της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους αυτού του εγχειρήματος και στα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρξουν για όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ιδιαίτερα κατατοπιστική και επεξηγηματική ήταν η παρουσίαση που έκανε ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece (της εταιρίας που έχει αναλάβει, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου) κ. Ιωσήφ Πάρσαλης.

Μετά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε workshop με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κας Παπαβασιλείου, Επάρχων, Δημάρχων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού. Εκεί, τέθηκαν διάφορα ερωτήματα-απορίες και δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις-διευκρινήσεις καθώς επίσης και περαιτέρω οδηγίες για την ενδυνάμωση αυτής της πρωτοβουλίας. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας είχε τεθεί σε διαβούλευση και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σίφνου είχε στείλει σχετικό υπόμνημα με τις παρατηρήσεις-προτάσεις της.

Η Σίφνος, βάσει αυτού του σχεδιασμού, ανήκει στα ανερχόμενα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές και για διακοπές ζευγαριών, είναι προορισμός κοσμοπολίτικος, ιδιαίτερης κουλτούρας, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και παραδοσιακό χαρακτήρα.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Σίφνου

Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης