Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Ένα σημαντικό έργο ευτυχώς μας άφησε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο την αξιοποίηση του παλιού διοικητηρίου στο Μέγα Λιβάδι παρόλο που η προηγούμενη παράταξη αναλώθηκε σε κομματικές επιλογές τουλάχιστον σε αυτό το έργο κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της και να το προώθησει 

Ας ελπίσουμε και το καινούριο δημοτικό συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των αναγκών που έχει το νησί.

Ας δούμε στη συνέχεια πότε το έργο ενός τοπικού άρχοντα θεωρείται από ένα κόμμα θετικό ή αρνητικό. Η εμπειρία και η λογική μας λέγει ότι το έργο του κρίνεται θετικό, όταν στις ενέργειες και πράξεις του ακολουθεί τη γραμμή και την ιδεολογία που έχει χαράξει το κόμμα και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία και αρμονία με αυτό. 

Στην αντίθετη περίπτωση χαρακτηρίζεται αρνητικό. Η τοπική κοινωνία όμως δεν μπορεί να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης σκοπιμοτήτων των πολιτικών κομμάτων, διότι τότε χάνεται το πραγματικό νόημα της ΤΑ., αφού δεν είναι πια αυτοδιοίκηση, αλλά άγεται και φέρεται από τη δίνη των πολιτικών διενέξεων. 

Η έκφραση γνώμης από τα κόμματα είναι θεμιτή και ενίοτε επιθυμητή υπό τον όρο της επίγνωσης ότι αυτή είναι μία από πολλές διαφορετικές χωρίς να συλλαμβάνει αδιαμφισβήτητα το σύνολο της πραγματικότητας. 

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να αποτιμήσουν το έργο του τοπικού τους άρχοντα είναι οι δημότες ή οι πολίτες που ανήκουν στην οικεία περιφέρεια, ενώ οι έξωθεν επεμβάσεις πρέπει να έχουν συμβουλευτικό μόνον ρόλο και να αντιμετωπίζονται με κάθε επιφύλαξη, διαφορετικά είναι επιβλαβείς και όχι ωφέλιμες, αφού δημιουργούν διχόνοιες και έντονες αντιπαλότητες.

Επικαιροποιήθηκε λοιπόν  και τίθεται επιτέλους προς τροχιά υλοποίησης η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σερίφου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που αφορά στην αποκατάσταση και μετατροπή του κτηρίου του Διοικητηρίου των μεταλλείων, σε πολιτιστικό κέντρο.

Θα πέσουν οι υπογραφές  στο αμέσως επόμενο διάστημα και  σύμβαση μεταξύ Δήμου Σερίφου και ΥΠΠΟΑ για την έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης και μετατροπής του “Διοικητηρίου” σε πολιτιστικό κέντρο.

Πηγή: http://giannisserfanto.blogspot.com