Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά της και έδωσε το πράσινο φως ώστε το 1ο meeting Σφαιροβολίας στη Σίφνο να τεθεί υπό την αιγίδα του.

Το meeting στίβου θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στις στην Σίφνο με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών και αθλητριών.

Η ιδιαιτερότητα - καινοτομία του αγώνα είναι ότι θα γίνει εκτός σταδίου και ότι αποτελεί την πρώτη απόπειρα των Κυκλάδων να διοργανώσουν επίσημο αγώνα σε νησί που δεν διαθέτει  αθλητικές εγκαταστάσεις κατάλληλες για τον κλασικό αθλητισμό ούτε αθλητικό σωματείο με αντίστοιχο τμήμα στίβου. Άμεσος στόχος μας είναι η καθιέρωση του αγώνα και η ετήσια διοργάνωσή του και απώτερη επιδίωξη η ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στις Δυτικές Κυκλάδες οι οποίες υστερούν σε υποδομές και εγκαταστάσεις.

O αγώνας αυτός αποτελεί μια ακόμη  διοργάνωση του στίβου των Κυκλάδων με διεθνή χαρακτήρα μετά το meeting Portarathlon, στο οποίο επίσης ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προσφέρει την αιγίδα του και επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του κλασικού αθλητισμού στις Κυκλάδες, και την εξωστρεφή διάθεση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων