Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ), Πρεσβευτή του «SeaChange» Κίμωλος, ο 2ος κατά σειρά καθαρισμός της παραλίας Γιωνή στα πλαίσια του προγράμματος «Sea Change Greek Islands» του Κοινωφελούς Ίδρυματος Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Η εν λόγω παραλία βρίσκεται στην Βόρειοανατολική πλευρά του νησιού, 100 μέτρα μακριά από το πιο κοντινό δρόμο και κοντά στο γνωστό σημείο «Στου Γερονικόλα τα ψηλά» και ενώ δεν είναι ιδανική για μπάνιο λόγω του μεγάλου χοντρού βότσαλου που την χαρακτηρίζει , είναι ωστόσο η πιο βρώμικη παραλία του νησιού.

Τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν φέτος ήταν ναι μεν λιγότερα όμως και πάλι ο όγκος τους ήταν πολύ μεγάλος για να καταμετρηθεί σωστά.Τη φετινή χρονιά από την παραλία συλλέξαμε συνολικά 5 τσουβάλια του τόνου σκουπίδια και άλλα 2 μικρότερα τσουβάλια.Θέλουμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι  η παραλία αυτή καθαρίστηκε και πέρσι ( είχαν συγκεντρωθεί 2 τσουβάλια του τόνου και 15 τσουβαλάκια με σκουπίδια).

paralia gioni kimolistes 2021b

H  καταγραφή των απορριμμάτων  στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω 3 βασικά απορρίμματα:

844 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιο,

670 σακούλες και κομμάτια σακούλας και

65 μπουκάλια νερου/αναψυκτικου.

Περισσότερες φωτογραφίες από την δράση εδώ...

Σημαντική ήταν η συνεισφορά και η βοήθεια του Δήμου Κιμώλου που ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη μεταφορά των απορριμμάτων. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Κιμώλου καθώς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνική υπευθυνότητα και την οικολογική ευαισθησία που επιδεικνύει. Θερμές ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή με στόχο τη διαφύλαξη και προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην όμορφη Κίμωλο.

#Seachange #GreekIslands #NoPlastic #Aclcf

Κιμωλίστες-Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου ΑΜΚΕ

paralia gioni kimolistes 2021a