Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Σε αφορμή δηλώσεων υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Μήλου ότι τα χρήματα της Περιφέρειας τα οδήγησε ο Έπαρχος στη Σίφνο, θέλω να σας αναφέρω ότι ο Έπαρχος δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά τα χρήματα αν δεν υπάρχουν μελέτες.

Σας αναφέρω ενδεικτικά τον τρόπο λειτουργίας μας για το διάστημα που πέρασε:

*Χρηματοδοτήσαμε ΟΛΑ τα έργα που μας ζήτησαν οι Δήμαρχοι των νησιών μας , όπου βέβαια υπήρχαν ώριμες μελέτες. Στα μικρά νησιά που δεν έχουν τεχνική επάρκεια οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Επαρχείου μας έχουν την υποχρέωση να παρέχουν τεχνική υποστήριξη ( Κίμωλος, Σίφνος, Σέριφος). Στο Δήμο Μήλου υπάρχει τεχνική επάρκεια και δεν παρέχεται τεχνική υποστήριξη από το Επαρχείο Μήλου.

*Η Περιφέρεια αν και δεν έχει υποχρέωση να συντηρεί τα σχολεία, είναι αρμοδιότητα των Δήμων, χρηματοδότησε τη συντήρηση όλων των σχολείων των νησιών μας. Στη Μήλο συγκεκριμένα έδωσε 200.000 ευρώ σε δύο δόσεις για τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε την Επισκευή του Γυμνασίου-Λυκείου Μήλου προϋπολογισμού άνω των 500.000 ευρώ .

*Συντάξαμε μελέτες για τα Επαρχιακά οδικά δίκτυα και των τεσσάρων νησιών. Στη Μήλο ασφαλτοστρώσαμε το δρόμο από Αδάμαντα προς Πλάκα και από Αδάμαντα έως Παπικινού , κάναμε διαγραμμίσεις και κατασκευάσαμε τοιχία όπου ήταν αναγκαίο.

*Επίσης όπως όλοι έχετε δει, διαμορφώσαμε τον κόμβο στον Παρασπόρο.

*Σε λίγες μέρες δημοπρατούμε τη Β’ φάση οδικού δικτύου Μήλου με ποσό 850.000 ευρώ με βελτίωση του δρόμου κυρίως προς τα  Πολλώνια.

*Δημοπρατήσαμε τον ηλεκτροφωτισμό από το  Αεροδρόμιο έως Αδάμαντα με φωτιστικά τύπου LED, και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, με ηλιακά.

*Διαμορφώσαμε την πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Τρυπητή με πλακόστρωτο τύπου «Βυζαντινού».

*Προχωράμε τη μελέτη για ασφαλτόστρωση του δρόμου από Αγία Μαρίνα έως Άγιο Ιωάννη στο Χάλακα  και του δρόμου της Αλογόμαντρας.

*Υπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Μήλου για τη  μελέτη του Σφαγείου.

*Χρηματοδοτήσαμε και δημοπρατήσαμε το Λιμενικό Έργο Πολλωνίων. Εντός Ιουλίου θα εγκατασταθεί ο εργολάβος με υποχρέωση να παραδώσει το έργο σε 12 μήνες ( οι εργασίες θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο).

*Συνδιοργανώσαμε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά μας .

Εν κατακλείδι , χρηματοδοτήσαμε σε όλα τα νησιά μας όλες τις ώριμες μελέτες που υπήρχαν. Αν σε κάποια νησιά υπήρχαν περισσότερες μελέτες και σε άλλα λιγότερες, δεν φταίει η Περιφέρεια ούτε ο Έπαρχος.