Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

mathitikos-plhroforikhs

Ο δεύτερος τοπικός μαθητικός διαγωνισμός που φέτος εστιάζει στη ρομποτική, και θα συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ., θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Σίφνο. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Απριλίου στις 10:00 το πρωί, στο εργαστήριο πληροφορικής του Γυμνασίου – Τ.Λ. Σίφνου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος τοπικός μαθητικός διαγωνισμός στο τεχνικό πεδίο Πληροφορικής – Προγραμματισμού, που διοργανώνει για δεύτερη φορά στη Σίφνο, το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου-Κληροδοτήματος «Μαριάνθη Σίμου». 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα διαγωνισθούν σε ομάδες, θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ. Θεολόγο Κελέσογλου (Ίδρυμα Ευγενίδου), κ. Αθανάσιο Αλεξίου, Καθηγητή Πληροφορικής του Γενικού Λυκείου & ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, και κ. Κωνσταντίνο Μαυρουδή, εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας με ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο του διαγωνισμού.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν συνολικά 19 μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑ.Λ., που ολοκλήρωσαν ετήσιο κύκλο επιμόρφωσης με τίτλο «Προγραμματισμός υπολογιστών» με έμφαση στην ρομποτική και με χρήση LEGO EV3 MINDSTORMS και εκπαιδεύτηκαν από τον καθηγητή πληροφορικής κ. Θάνο Αλεξίου, ο οποίος εργάστηκε για τον σκοπό αυτόν εθελοντικά.

Επιπλέον, την ίδια μέρα στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» για την απονομή των βραβείων στις διακριθείσες ομάδες.

Για τον διαγωνισμό διατίθεται συνολικά από το Ίδρυμα Ευγενίδου-Κληροδότημα «Μαριάνθη Σίμου» το ποσό των 3.000,00 €, το οποίο θα κατανεμηθεί ως εξής: Α΄ βραβείο: 1.500 € - Β΄ Βραβείο: 1.000 € - Γ΄ βραβείο: 500 €.

Να σημειώσουμε ότι τα χρηματικά βραβεία για τους διακριθέντες των μαθητικών διαγωνισμών είναι δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου – Κληροδοτήματος «Μαριάνθη Σίμου», το οποίο κατά την προηγούμενη χρονιά προέβη επίσης και στην δωρεά του ποσού των 1.500,00 €, χάρη στην οποία προμηθεύτηκε το Γυμνάσιο δύο πλήρη σετ ρομποτικής τύπου LEGO MINDSTORMS EV3 με αισθητήρες.

Έτσι διαμορφώθηκε χώρος εργαστηρίου Πληροφορικής για την υλοποίηση μαθημάτων ρομποτικής σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Σίφνου με τάξεις Λυκείου εκτός των ωρών λειτουργίας του Σχολείου.

Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» είναι από την επόμενη πλέον χρονιά, μαθητές και μαθήτριες της Σίφνου να συμμετάσχουν σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Πληροφορικής και Ρομποτικής που διοργανώνει τόσο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όσο και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς.