Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

kimolos-paramythi

Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες μία καινούρια, δημιουργική δραστηριότητα για την ψυχαγωγία των παιδιών, που οργανώνεται για πρώτη φορά από την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες»!

Κάθε 10 ημέρες περίπου λοιπόν και έως το τέλος του καλοκαιριού, όσα παιδιά επιθυμούν, θα συγκεντρώνονται στις πλατείες και σε άλλα ασφαλή σημεία του χωριού, θα κάθονται σε πολύχρωμα θρανία που θα τους περιμένουν σε ένα κατάλληλα διακοσμημένο περιβάλλον και εκεί κάποιος εθελοντής με σχετική εμπειρία θα τους διαβάζει ένα παραμύθι. Μετά την ολοκλήρωση της αφήγησης, το κάθε παιδί θα ζωγραφίζει όποια εικόνα έχει μείνει στο μυαλό του πιο έντονα. Οι «πίνακες» θα κρεμιούνται αμέσως με μανταλάκια σε απλωμένα σχοινιά και η υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής των νέων καλλιτεχνών μας θα είναι έτοιμη!

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας όμως, δε θα ήταν εφικτή, χωρίς το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση τριών συμπατριωτών μας: Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα της Dr Μαρίας Σάρδη, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος των εταιρειών-χορηγών της εκδήλωσης «Παιχνίδια ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ», του Δημήτρη Μουστάκα, που προσέφερε καινούρια θρανία και καθίσματα, και του «Mini market ΦΩΝΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ», του Φώντα Μουστάκα, που κάλυψε οικονομικά την αγορά της γραφικής ύλης, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά! Τέλος, ευχαριστούμε και το Δήμο της Κιμώλου για την παραχώρηση των θρανίων και των καθισμάτων που βρίσκονταν στην αποθήκη του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς και για την άδεια χρήσης των πλατειών και των υπόλοιπων δημόσιων χώρων, όπου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις.