Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Δημοτική Αρχή Κιμώλου: Η τελευταία πράξη του δράματος. Προϋπολογισμός τρέχοντος έτους 2022 με έλκηθρο λίγο πριν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς 2023 που γλιστράει σε πολλαπλώς και επίσημα διαπιστωμένες παράνομες δαπάνες


Τι και αν η Δημοτική Αρχή Κιμώλου ψήφισε προϋπολογισμό του Δήμου Κιμώλου για το έτος 2022 την 7η Δεκεμβρίου 2022, δηλαδή μόλις εικοσιτέσσερις (24) ημέρες πριν την εκπνοή του έτους 2022; Ποιος ενοχλήθηκε για το τι γίνεται ή μάλλον για το τι δεν γίνεται στην Κίμωλο;

Κανείς! Μάταια ελπίζαμε ότι από την διετή παύση πληρωμών και την σχιζοφρενική ομηρία του Δήμου Κιμώλου θα παραδειγματιστούν τουλάχιστον τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και δεν θα επαναλάβουν τα ίδια τραγικά λάθη και τις χονδροειδείς παραλείψεις τους, η ευθύνη των οποίων τους βαρύνει αποκλειστικά. Για να διαπιστώσουμε, λοιπόν, αν το νοσηρό πάθημα της Κιμώλου έγινε ουσιαστικό μάθημα στους θύτες της: Πιστεύουμε καλοπροαίρετα ότι δεν θα διαφωνήσουμε τουλάχιστον δημόσια στην αυτονόητη αρχή του διοικητικού δικαίου ότι τα οικονομικά έσοδα και οι δαπάνες που εγγράφονται στον προϋπολογισμό ενός Δήμου πρέπει να είναι νόμιμες.

Είναι, όμως, νόμιμες όλες οι λογιστικές εγγραφές που συμπεριλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του Δήμου Κιμώλου, όπως υπερψηφίστηκε παρανόμως με την υπ’ αριθ. 55 πρόσφατη απόφαση του αποσπάσματος Πρακτικού 16/07.12.2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου (ΑΔΑ: ΨΧΚ2ΩΕ8-ΩΝ5);

Το εν λόγω ιδιάζον θέμα απαιτεί πολλή συζήτηση και διεξοδική ανάλυση, αλλά ας περιοριστούμε στην κορυφή του παγόβουνου και θα διαπιστώσουμε αναλογικά τι λογιστικά τερτίπια και σφάλματα κρύβονται από πίσω.

Στο Κεφάλαιο Β του ψηφισμένου, αλλά όχι εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Δήμου Κιμώλου για το έτος 2022, στη θεματική ενότητα «Επενδύσεις» στις εγγραφές στην Υπηρεσία 10 «Οικονομικές και Διοικητικές υπηρεσίες» εντάσσεται η περαιτέρω ανάπτυξη του τετραψήφιου κωδικού 7521.01 με την επεξήγηση «Συμμετοχή του Δ. Κιμώλου σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ν. 4690/2020 (Α’ 104)» με τις κάτωθι προσδιοριστικές ενδείξεις για το Οικονομικό έτος 2022: «Ψηφισθείσες δαπάνες υπό του Δημοτικού Συμβουλίου 9.000,00 €, Επικυρωθείσες δαπάνες από τη Δημόσια Αρχή 9.000,00 €, Διαμορφωθέντα 9.000,00 €». Κατά λογική ακολουθία των όσων προηγήθηκαν για να υφίσταται η προαναφερόμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Δήμου Κιμώλου για το έτος 2022 θα έπρεπε να είναι νόμιμη καθόσον συνυπολογίστηκε ως νόμιμη δαπάνη στον απαιτούμενο από την κείμενη νομοθεσία ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων του προϋπολογισμού του Δήμου Κιμώλου για το έτος 2022.

Ποια η πραγματικότητα με την ως άνω δαπάνη; Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή Κιμώλου, εκτός από ελλείψεις στην κατανόηση του γνωστικού αντικειμένου κρίνεται άκρως επικίνδυνη γιατί τα όσα θα εκτεθούν κατωτέρω τελούσαν σε απόλυτη γνώση της, ενώ προσπάθησε σκόπιμα να τα συγκαλύψει καθόσον τα μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης τα είχαν επισημάνει λεπτομερέστατα τόσο εγγράφως όσο και προφορικά κατά τη διαδικασία ψήφισης του επίμαχου προϋπολογισμού.

Οι απόψεις των μελών της Μείζονος Αντιπολίτευσης ως αδιάφορες δεν αναγράφηκαν στο σώμα της υπ’ αριθ. 55 παράνομης απόφασης του αποσπάσματος Πρακτικού 16/07.12.2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου (ΑΔΑ: ΨΧΚ2ΩΕ8-ΩΝ5) για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Κιμώλου! Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Ας εντοπίσουμε, λοιπόν, την ως άνω εγγραφή στο κείμενο της απόφασης επί του Προϋπολογισμού του Δήμου Κιμώλου έτους 2022.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού «Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός» εδώ