Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου το τερμάτισε κάνοντας το θαύμα της: Επικύρωσε τον Προϋπολογισμό του Δήμου Κιμώλου έτους 2022, με χρονική διάρκεια εφαρμογής αυτού πενήντα (50) ώρες συμπεριλαμβανόμενης της παραμονής Πρωτοχρονιάς που φέτος συμπίπτει επίσημα με ημέρα αργίας

ΔΕΚΑ (10) ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Μόνο μεγάλα ερωτηματικά για την θεσμική λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, έντονα θαυμαστικά για τις μεθόδους συγκάλυψης δημοσιονομικών εκτροπών και απεριόριστα αποσιωπητικά για το επίπεδο, την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του παρεχόμενου ιεραρχικού ελέγχου συνοδεύουν την κάτωθι απίστευτη ενέργεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, το περιεχόμενο της οποίας μας αφήνει κυριολεκτικά εμβρόντητους διότι μοιάζει περισσότερο με πρωταπριλιάτικο αστείο ή ευτράπελο στο tik-tok!

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με το Α.Π.: 64451/29.12.2022 έγγραφό της, το οποίο δημοσιεύθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια περί ώρας 20:27:48 της ίδιας ημέρας (ΑΔΑ: 9ΘΠΡΟΡ1Ι-6ΩΜ) επικύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου αναφορικά με την έγκριση του Προϋπολογισμού εσόδων και δαπανών έτους 2022! Όχι, δεν κάναμε κάποιο εκ παραδρομής λάθος στους αριθμούς ούτε μεσολάβησε δαίμονας ή καλικάντζαρος του τυπογραφείου, τουλάχιστον σε εμάς. Πολύ καλά καταλάβατε του λόγου το αληθές. Το βράδυ της Πέμπτης, 29 Δεκεμβρίου 2022 και συγκεκριμένα περί ώρας 20:27:48, σχεδόν, δηλαδή, μεταμεσονύκτια, ενημερωθήκαμε ότι επικυρώθηκε ο Προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Κιμώλου για το έτος 2022 και φυσικά χάσαμε κάθε αίσθηση του χρόνου, τουλάχιστον αναφορικά με το Γρηγοριανό ημερολόγιο και αναζητούσαμε νυχτιάτικα αγιασμό!

Εμείς μελετώντας την κείμενη νομοθεσία γνωρίζαμε ότι στο τελείωμα ενός χρόνου πράττουμε τον οικονομικό απολογισμό του χρόνου αυτού και στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθεί ο απολογισμός διαμορφώνουμε τον Προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου, αλλά η νεοδιοριζόμενη στη θέση της Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κυρία Μαριάννα Νικολαΐδου, την οποία οφείλουμε προσηκόντως να καλωσορίσουμε, φαίνεται ότι έχει διαφορετική άποψη, την οποία της ζητάμε, ως δικαιούμαστε να μας παραθέσει τεκμηριωμένα.

Για το λόγο αυτό ακολουθούν δέκα (10) ερωτήματα, που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις και γραπτές διευκρινίσεις πρωτίστως από την κυρία Μαριάννα Νικολαΐδου, δεδομένου ότι πλέον εκπροσωπεί το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο ελέγχου του Δήμου Κιμώλου.

Η συνέχεια του δελτίου τύπου της δημοτικής παράταξης εδώ…