Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Καταγγελία για προσπάθεια εκφοβισμού γιατρού στην Σέριφο από κομματικά στελέχη φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Αναλυτικότερα:

Γίναμε αποδέκτες καταγγελίας προσπάθειας εκφοβισμού του Ιατρού του ΠΠΙ Σερίφου, Αθανάσιου Κοντάρη, από μέλη της συνοδείας του Βουλευτή κ. Βρούτση, που επισκέφτηκε το Ιατρείο της Σερίφου την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Ιατρό κ. Κοντάρη και καταδικάζουμε τις περιγραφόμενες, από την καταγγελία συμπεριφορές. Θεωρούμε ότι τα καταγγελλόμενα σχετίζονται με την γνωστοποίηση στον κόσμο,  μέσω της επιστολής παραίτησης του κ. Κοντάρη, των τεραστίων προβλημάτων του Ιατρείου της Σερίφου λόγω της υποστελέχωσης, επιστολή που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση των μονάδων υγείας των νησιών μας λόγω των πολιτικών υγείας που ακολουθούνται.

Προτρέπουμε, με κάθε ευκαιρία, τους συναδέλφους μας να καταγγέλλουν την πραγματική κατάσταση  επισφαλούς λειτουργίας των μονάδων υγείας των νησιών μας, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν και να πιέσουν μαζί μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

Τέλος θεωρούμε πως ο κ. Βρούτσης οφείλει να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό.

Η Πρόεδρος

Αικατερίνη Καλογεράκη

Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Καμπάνη