Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η ΑΜΚΕ «Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κιμώλου και το «Αφεντάκειο» Ίδρυμα και την αρωγή του Δήμου Κιμώλου, έχουν τη χαρά και την τιμή να προσκαλέσουν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι γεμάτο Χορό και Θέατρο!

Η παιδαγωγός χορού και θεάτρου Φιλιώ Λούβαρη, αισθανόμενη την επιτακτική ανάγκη της κοινότητας της Κιμώλου για καλλιτεχνική εκπαίδευση και δημιουργία, σας καλεί να πάρετε μέρος στα εργαστήρια «Πάμε στη Σκηνή!» που θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του Αφεντάκειου Ίδρυματος στην Κίμωλο.

Τα εργαστήρια, που απευθύνονται σε άτομα από 4 μέχρι 104 ετών, θα διεξάγονται με τη μέθοδο της «Παιδαγωγικής της Χαράς» με τρόπο συνεργατικό και δημιουργικό, ενώ η έννοια του Παιχνιδιού θα είναι η αφετηρία της κάθε συνάντησης. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα εκφραστικά μας μέσα, να εξασκήσουμε το σώμα, το νου και τη φαντασία μας και να δημιουργήσουμε ομάδες και παραστάσεις που θα εκκινήσουν με τρόπο διασκεδαστικό και ουσιαστικό την πολιτιστική εκπαίδευση της κοινότητας της Κιμώλου.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν άμεσα με τον πρώτο κύκλο (12 συναντήσεις μέχρι τον Απρίλιο). Σας περιμένουμε με χαρά!

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ: Σάββατο, 21/01 στο Αφεντάκειο

Α. Παιδιά Προνηπίου και Νηπίου: 16.30

Β. Παιδιά Α’, Β’, Γ΄, Δ΄ τάξεων: 17.30

Γ. Παιδιά & Έφηβοι Ε’, ΣΤ’, Γυμνασίου και Λυκείου: 18.30

Δ. Ενήλικοι: 20.00

Πληροφορίες: 6976 778 463 (Κυρία Φιλιώ Λούβαρη)

Προεγγραφές / Εκδήλωση ενδιαφέροντος: 6987 305 115 (Κυρία Μαρία Καρανδινάκη)

louvari pame skhnh 2023a

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα της παιδαγωγού

Η Φιλιώ Λούβαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Μοριάνοβα – Τράστα” (Κρατικό δίπλωμα Καθηγήτριας Κλασικού και Σύγχρονου Χορού), του Πανεπιστημίου “Paris 8” του Παρισιού («Ιστορία, Αισθητική, Φιλοσοφία του Σύγχρονου Χορού), της Ακαδημίας Χορού “Isola Danza” της Μπιενάλλε της Βενετίας (Χορογραφία) και του Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης “Άκης ∆αβής” (Ηθοποιός). Έχει σπουδάσει επίσης πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο “Εθνικό Ωδείο Αθηνών” και “Project Initiating, Schedule, Planning and Management”  στο Πανεπιστήμιο του Michigan μέσω της πλατφόρμας coursera.

Είναι από το 1995 ερμηνεύτρια σε παραστάσεις χορού και θεάτρου και έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη ∆ανία και την Αγγλία. Έχει παίξει και χορέψει σε πολλά από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης (Επίδαυρος, Ηρώδειο, Όπερα του Παλέρμο, Κάστρο της Βενετίας, Εθνικό χορογραφικό Κέντρο της Τουρ Γαλλίας κ.α.). Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει έργα Χορού, Θεάτρου και Performance στην Αθήνα, τη Μήλο, την Αγγλία και τη Γαλλία. Διδάσκει Χορό από το 2002 και Θέατρο από το 2012, ενώ από το 2021 είναι επίσημα πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΚΔΒΜ). Από το 2019 εργάζεται επίσης ως συντονίστρια και υπεύθυνη επικοινωνίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις.

Έχει τιμηθεί με την Κρατική Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ. 1996), την Κρατική Υποτροφία της Μπιενάλλε της Βενετίας (2000) και την Χορηγία του Ιδρύματος Πολιτισμού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ (2016) για την υλοποίηση του εικαστικού - performance project “ΜΑΥ 4 | N 36° 72’54’’, Ε 24° 44’33’’ | 4 ΜAΗ” στο Γερμανικό Καταφύγιο Αδάμαντα.

Το 2015 μετακόμισε στην Μήλο όπου ίδρυσε την επαγγελματική ΑΜΚΕ “∆ιεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου” μέσω της οποίας πραγματοποιεί παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά προγράμματα σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Δήμου Μήλου (2019 & 2020 (το τελευταίο ματαιώθηκε) και είναι καλλιτεχνική και εκτελεστική διευθύντρια του Φεστιβάλ “Από Τη Θάλασσα”.

Φωτογραφίες: Απόστολος Ζαχαράκης

Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου