Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

«Ο Δήμος Σερίφου ευχαριστεί τους συμπολίτες μας που κατά το προηγούμενο διάστημα προσέφεραν εθελοντικά στο νησί μας.

Ευχαριστούμε τη Μεταφορική Σερίφου «Ο Σκάρος» για τη δωρεάν μεταφορά 10 τεστ για τον κορωνοϊό από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Ευχαριστούμε την Τζίνα Προκοπίου και τη Σοφία Ρώτα για την πολύτιμη βοήθειά τους στη λήψη φωτογραφικού υλικού για το site του Δήμου, «serifos.gr».

Ευχαριστούμε τον Ευστράτιο Ρώτα και την εταιρεία «Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ» για τη δωρεά ανταλλακτικών για τα εργαλεία καθαρισμού του Δήμου Σερίφου

Ευχαριστούμε τη νεολαία του νησιού, η οποία εθελοντικά καθάρισε την πηγή και το καλντερίμι πλησίον του Αγίου Ισιδώρου.

Ευχαριστούμε την Εταιρεία Coco-Mat για τη δωρεά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος στο Γυμνάσιο Σερίφου με Τ.Λ.

Ευχαριστούμε τον κύριο Ασλάνογλου Δημήτριο για τη δωρεά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος στο Δημοτικό Σχολείο Σερίφου και για τη δωρεά 2 ταμπελών για τα περιπατητικά μονοπάτια.

Ευχαριστούμε τον κύριο Φωτιάδη Ιωακείμ (Φαρμακείο) για την προσφορά του 50% των υλικών για το φορητό φαρμακείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερίφου.

Ευχαριστούμε το Condilis Market για τη χορηγία 100 κιλών ξηράς γατοτροφής για τις ανάγκες σίτισης των αδέσποτων γατών του Δήμου Σερίφου.

Ευχαριστούμε τη ZANTE FERRIES για τη δωρεάν μετακίνηση τόσο των 2 οχημάτων (βυτίο λυμάτων, απορριμματοφόρο) του Δήμου, όσο και των 2 οδηγών τους προς τον Πειραιά, για την επισκευή τους.

Τέλος, ευχαριστούμε το προσωπικό του Δήμου Σερίφου, το οποίο εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, εργάζεται με αμείωτους ρυθμούς, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ανακοίνωση: Θέμα: Καθαρισμός οικοπέδων εν όψει αντιπυρικής περιόδου, για λόγους πυροπροστασίας.

Εν όψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου και λήγει την 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 4/2012 (ΦΕΚ 1346-25/4/2012 Τεύχος ΒΆ) Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, οι νομείς και οι επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, καθώς και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Βάσει της παραγράφου 26 του άρθρου 94 του Ν.3852/2010, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον, βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού κώδικα.

Εν κατακλείδι, λοιπόν, και σύμφωνα με τα παραπάνω, οι ιδιοκτήτες ακινήτων εντός οικισμού ή σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τον οικισμό στο Δήμο Σερίφου είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για λόγους πυροπροστασίας και ασφάλειας των οικισμών. Οι παραβάτες θα υποστούν τις ανωτέρω περιγραφόμενες κυρώσεις.»