Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, αναδεικνύοντας την ανάγκη δημιουργίας Εξεταστικού Κέντρου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στη νήσο Σέριφο.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν της κας Υπουργού σχετική επιστολή (α.π. 11/13.12.2022) της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου με Λ.Τ. Σερίφου κας Μαρίας Παπαζαχαροπούλου, στην οποία περιγράφει την ανάγκη δημιουργίας Εξεταστικού Κέντρου Πανελληνίων εξετάσεων στη Σέριφο, καθώς η αλλαγή περιβάλλοντος σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος μετακίνησης και διαμονής των υποψηφίων, προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους ίδιους τους υποψηφίους, όσο και στις οικογένειες τους.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί την κα Υπουργό να εξετάσει το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, και να κάνει αποδεκτό το αίτημα της κας Προέδρου, ώστε οι υποψήφιοι των μικρών νησιών των Κυκλάδων να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους συνυποψηφίους τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Γιάννης Βρούτσης

Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ.