Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Οι Κιμωλίστες ευχαριστούν για την δωρεά επαγγελματικού αυτοκινήτου! (PHOTOS)

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ) εκφράζει τις θερμές ευχαριστήριες της στον Φίλο της Κιμώλου και ΔΩΡΗΤΗ, ο οποίος επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, για την πραγματοποίηση της αγοράς ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου VAN FORD, αξίας 20.000 ευρώ!

Ένα όνειρο έντεκα χρόνων πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική προσφορά του αγαπητού ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΦΙΛΟΥ ΔΩΡΗΤΗ, που μας τιμά με την υποστήριξή του. Είμαστε ευγνώμονες για την συμβολή του στην υλοποίηση του δικού μας οράματός που έχει γνώμονα την ανάδειξη και διατήρηση της Κιμωλιάτικης ταυτότητας.

Τόσα χρόνια προσπαθούσαμε και είχαμε απευθυνθεί σε Φορείς, Ιδρύματα και Επιχειρήσεις ελπίζοντας πάντα σε βοήθεια, ώσπου πριν λίγο καιρό ο εν λόγω φίλος της

Περισσότερα...

Τριήμερη επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στη Σίφνο στο 14ο Φεστιβάλ Τσελεμεντέ

Από 22 – 25/9 ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Σίφνο, συμμετείχε στο 14ο Φεστιβάλ Τσελεμεντέ και σε συναντήσεις με φορείς και πολίτες. Όπως δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του στην τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, η γιορτή γαστρονομίας που έγινε για 14η φορά μετά την αναγκαστική διακοπή των δύο τελευταίων χρόνων λόγω covid, είναι πλέον ένας εξαιρετικά πετυχημένος θεσμός για όλες τις Κυκλάδες και όχι μόνο, που ενώνει τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά νησιά των Κυκλάδων να αναδεικνύουν τις δικές τους συνταγές και μέσα από αυτές τα ήθη και τα έθιμα τους. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Πολιτιστικό Σύλλογο που κλείνει 40 χρόνια ζωής και τον πρόεδρο του Πέτρο Λουκατάρη, το Δήμο Σίφνου και

Περισσότερα...

Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός: «Απόλυτο χάος στο Δήμο Κιμώλου»

Με αίσθημα μεγάλης ανησυχίας διαπιστώσαμε από το λειψό περιεχόμενο των αναρτημένων αποφάσεων του Δήμου Κιμώλου στο ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Διαύγεια ότι για ακόμη μία φορά αποσιωπήθηκαν πλήρως οι τοποθετήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κιμώλου σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Σεπτεμβρίου 2022, τα οποία αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά σε ακυρώσεις – ανακλήσεις όλων των κανονισμών, στους οποίους βασίζεται η σύνταξη του προϋπολογισμού.

Επειδή εισπράξαμε διαμαρτυρίες ότι δεν αντιδράσαμε για την κατάσταση αυτή και προκειμένου να αποδείξουμε στους συμπολίτες μας ότι η Παράταξή μας έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της, ήτοι ότι έθεσε την Δημοτική Αρχή προ των ευθυνών της

Περισσότερα...

Διημερίδα για την Βιώσιμη Διαχείριση Φυσικών Πόρων στη Σίφνο

Δύο ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις με βασικό θέμα τους φυσικούς πόρους διοργανώνονται στη Σίφνο με τις δύο πιο σημαντικές να είναι η ημερίδα για τους φυσικούς πόρους, στις 21 Σεπτέμβρη, και το εργαστήριο ανταλλαγής καλών πρακτικών κοινωνικής οικονομίας, στις 22 Σεπτέμβρη.

Διοργανωτές της διημερίδας είναι ο Δήμος Σίφνου, ο Άνεμος Ανανέωσης, η Επιτροπή “Βιώσιμης Διαχείρισης Φυσικών Πόρων Σίφνου”, ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου. Η συγκεκριμένη ημερίδα εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” που ξεκινάει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ημερίδα Βιώσιμη Διαχείριση Φυσικών Πόρων Σίφνου

Το

Περισσότερα...

Για 2η συνεχή χρονιά το Meeting Σφαιροβολίας στη Σίφνο

Με την υποστήριξη για μία ακόμη φορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα διεξαχθεί για 2η συνεχή χρονιά το Meeting Σφαιροβολίας με την επωνυμία 2nd Sifnos Street Shot Put Meeting στον Αρτεμώνα της Σίφνου την 1η Οκτωβρίου.

Φέτος το πρόγραμμα διευρύνεται τόσο αγωνιστικά, όσο και με τις παράλληλες εκδηλώσεις .

Στους αγώνες εκτός από την Κατηγορία Αντρών - Γυναικών, προστίθεται και η κατηγορία αγοριών και κοριτσιών Κ16, ενώ οι φιλοξενούμενοι αθλητές θα επισκεφθούν σχολεία του νησιού και θα μυηθούν στα μυστικά της σιφνέικης κουζίνας.

Παράλληλα με τους αγώνες θα διεξαχθούν τα kids'  athletics, το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και του ΣΕΓΑΣ που σκοπό έχει την παρουσίαση των αγωνισμάτων του στίβου, σε

Περισσότερα...

Σέριφος: Μείζον θέμα οι διακομιδές μέσω Σύρου που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές

Τη Σέριφο και τη Σίκινο επισκέφθηκε από 3-5 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Το Σάββατο 3/9, προσκεκλημένος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, παρευρέθηκε στη Σίκινο στα θυρανοίξια και στην τελετή απονομής του βραβείου πολιτισμικής κληρονομιάς  2022 της Europa Nostra για την αποκατάσταση του Ναού της Επισκοπής, μια τελετή που έγινε παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακκελαροπούλου. Το μνημείο αυτό της Επισκοπής, που αποτέλεσε Ρωμαϊκό Μαυσωλείο τον 3ο μ.Χ. αιώνα και στη συνέχεια μετά τον 17ο αιώνα χριστιανικό ναό της Παναγιάς, αποκαταστάθηκε με την εξαιρετική δουλειά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με προϊστάμενο τον κ. Αθανασούλη, μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού το 2015 και χρηματοδότηση

Περισσότερα...

«Προβλήματα εγγραφών στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ακινήτων της Κιμώλου»

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή του «Συνδέσμου των Απανταχού Κιμωλίων – Η Οδηγήτρια» στην οποία ζητούν να υλοποιηθούν όσα αναφέρονται για τις συντεταγμένες κορυφών γραμμής Αιγιαλού στην Απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (αρ.πρωτ. 61238/12/10/2018) και με τίτλο «Οριστικοποίηση προκαταρκτικής γραμμής Αιγιαλού (ΠΟΑ) στην Π.Ε Μήλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 452/Δ/30-10-2018 και αφορούν την Νήσο Κίμωλο, την Πολύαιγο και τις νησίδες πέριξ αυτών.

Στην επιστολή του Συνδέσμου καταγράφεται η δυσκολία των παραπάνω νησιών να εντοπίσουν το ακίνητό τους ή να προβούν σε αγοραπωλησίες, εφόσον τρία χρόνια μετά τη έκδοση της σχετικής Διαπιστωτικής

Περισσότερα...

Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων σε Γενικά Λύκεια στις Κυκλάδες

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, μετά την έκδοση απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και, συγκεκριμένα, της Υφυπουργού Παιδεία, κας Ζέττας Μακρή, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε μαθήματα Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου και Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις σε νησιά των Κυκλάδων, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, κατά́ παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές των νησιών μας -ιδιαίτερα των μικρών- να φοιτήσουν στα τμήματα προσανατολισμού που επιθυμούν:

Με την απόφαση αυτή της Υφυπουργού θα λειτουργήσουν στα νησιά μας ολιγομελή τμήματα σύμφωνα με τον πίνακα:

Περισσότερα...

«Ανησυχία για την εύρυθμη συνέχιση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου»

Έγραψαν ότι έχουμε υποβάλλει “ανυπόστατες καταγγελίες” οι οποίες στη συνέχεια έγιναν “ερωτήματα δήθεν ελέγχου”. Προεξόφλησαν ότι θα μπλοκάρουμε τον προϋπολογισμό του έτους 2022, ο οποίος ακόμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση και ψήφιση.

Μας πληροφόρησαν ότι υπέγραψαν σύμβαση την 1η Φεβρουαρίου 2021, ενώ η αναρτημένη στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) σύμβαση φέρει ημερομηνία υπογραφής, 29 Δεκεμβρίου 2021.

Απευθύνθηκαν στο αρμόδιο όργανο ελέγχου των Ο.Τ.Α., αιτούμενοι τον έλεγχό μας για πιθανή πρόκληση σοβαρής βλάβης λόγω υπέρβασης καθήκοντος. Ακόμη περιμένουμε κάποιον ελεγκτικό φορέα να μας καλέσει για να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

Η περί

Περισσότερα...

Σέριφος: Μηχανική βλάβη σε τουριστικό ιστιοφόρο σκάφος με τέσσερις επιβαίνοντες

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου στην Λιμενική Αρχή Σερίφου όταν ενημερώθηκε από επιβαίνουσα του τουριστικού ιστιοφόρου σκάφους «ΡΙΤΣΑ» ότι το εν λόγω σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του όρμου Κουταλάς και του όρμου Καλό Αμπέλι στην Σέριφο.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσε το ταχύπλοο «ΑΦΡΟΔΙΤΗ», προς παροχή συνδρομής.

Το τουριστικό σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σερίφου, με τους ανωτέρω επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια

Περισσότερα...