Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Με 7 νησιά και παρούσα την Σέριφο οι Κυκλάδες στην 9η Έκθεση EXPOTROF

Δυναμική ήταν παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 9η EXPOTROF στο MEC Παιανίας, η οποία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Περισσότερα...

«Τα συγκλονιστικά αυτογκόλ μιας κωμικής απάντησης του Δημάρχου Κιμώλου»

Με τίτλο «Τα συγκλονιστικά αυτογκόλ μιας κωμικής απάντησης του Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη που αξιώνουν ρεκόρ αρνητικών διακρίσεων» η άμεση τοποθέτηση του δημοτικού συνδυαμού «Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός» στην απάντηση του Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Βεντούρη.


Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη πάσα για την επιβεβαίωση και την επικύρωση των γενικότερων πολιτικών προβληματισμών και ανησυχιών μας αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο Νησί της Κιμώλου από το επίμαχο περιεχόμενο του από 31.01.2023 Δελτίου Τύπου του Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη, το οποίο δημοσιεύθηκε την 01.02.2023, σύμφωνα με το οποίο προκύπτουν με σαφήνεια οι κάτωθι παραδοχές που οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα και εποικοδομητικές

Περισσότερα...

Απάντηση Δημάρχου Κιμώλου στο «εξευτελιστικό λιβελογράφημα» της μειοψηφούσης δημοτικής παράταξης

Στην προσπάθεια τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους (φυσικά μόνο μέσω αναρτήσεων) και να καλύψουν την πλήρη απουσία τους από την καθημερινή ζωή στο νησί της Κιμώλου στο οποίο δεν κυκλοφορεί ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφούσης δημοτικής παράταξης (τελευταία και ο επικεφαλής της παράταξης) προβαίνουν στην έκδοση (30-01-2023) δελτίου τύπου-λιβελογραφήματος το οποίο στερείται σοβαρότητας και οιασδήποτε ορθής έκφρασης πολιτικού λόγου.

Πρόκειται για δελτίο τύπου με εξευτελιστικό περιεχόμενο το οποίο μοιάζει περισσότερο με κείμενο λογοτεχνικής άσκησης καθώς βρίθει ανοίκειων μεταφορών, χαρακτηρισμών και αισχρών πομπωδών εκφράσεων προς το πρόσωπο του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου

Περισσότερα...

Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός: Τα «Καλά Σαράντα» και το «τελευταίο αντίο» του Δημάρχου Κιμώλου

Τα «Καλά Σαράντα» και το «τελευταίο αντίο» του Δημάρχου Κιμώλου που μας κούνησε επιδεικτικά το μαντήλι και πέταξε μαύρη πέτρα πίσω του αδιαφορώντας ακόμη και να επιστρέψει στον «τόπο του δικού του εγκλήματος»

Με αξιώσεις ενσαρκώνεται «Ο Μεγάλος Απών» με επανεκτέλεση του πρωταγωνιστικού ρόλου αυτή τη φορά από τον πολυτάραχο Δήμαρχο Κιμώλου Κωνσταντίνο Εμμ. Βεντούρη, ο οποίος κατόρθωσε να παραστρατήσει πάλι και να «σαραντίσει» τις ημέρες και τις νύχτες μακριά από την Κίμωλο και τα καθήκοντά του χωρίς να αισθανθεί την ανάγκη να απολογηθεί σε κανέναν! Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Κιμώλου αποχώρησε από την Κίμωλο μαζί με τους τρεις μάγους πριν από τα Χριστούγεννα και συνεχίζει ακάθεκτος το μεγάλο

Περισσότερα...

Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Σίφνου

Μία ακόμη αθλητική εγκατάσταση αναβαθμίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε νησί των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στη Σίφνο.

Περισσότερα...

Πλωτή διακομιδή 8χρονου από την Σίφνο σε Νοσοκομείο της Αθήνας

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

Περισσότερα...

Παρουσιάστηκε το νέο φωτογραφικό λεύκωμα «Σίφνος, το νησί της αρμονίας»

Το νέο φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Σίφνου με τίτλο «Σίφνος, το νησί της αρμονίας» παρουσιάστηκε την Τετάρτη  18 Ιανουαρίου 2023 στο Ίδρυμα Ευγενίδου σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος και οι εκδόσεις Μίλητος, οι οποίες επιμελήθηκαν τη συγκεκριμένη ποιοτική έκδοση.

Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, που γέμισε από εκπροσώπους του πολιτισμού, των τεχνών, του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, χαιρετισμό μέσω βίντεο απηύθυνε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, που χαρακτηριστικά αποκάλεσε τη Σίφνο ως την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 Ακολούθησαν εκλεκτοί ομιλητές που αναφέρθηκαν στην προστιθέμενη αξία του λευκώματος ως μίας συλλογής αναμνήσεων, συναισθημάτων και

Περισσότερα...

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» στο ERASMUS+ ΚΑA220-YOUTH

Αποτελεί ξεχωριστή Τιμή και χαρά για την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου και το μέλος μας, την Εκπαιδευτικό & Συγγραφέα Αγαθή Ρόδη, η υλοποίηση  της ιδέας της με την συνεργασία 4 Ευρωπαϊκών Οργανισμών που εδρεύουν στις εξής χώρες:

Περισσότερα...

Η καλλιτεχνική εκπαίδευση έρχεται στην Κίμωλο με το Πρόγραμμα «Πάμε στη Σκηνή!»

Η ΑΜΚΕ «Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κιμώλου και το «Αφεντάκειο» Ίδρυμα και την αρωγή του Δήμου Κιμώλου, έχουν τη χαρά και την τιμή να προσκαλέσουν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι γεμάτο Χορό και Θέατρο!

Η παιδαγωγός χορού και θεάτρου Φιλιώ Λούβαρη, αισθανόμενη την επιτακτική ανάγκη της κοινότητας της Κιμώλου για καλλιτεχνική εκπαίδευση και δημιουργία, σας καλεί να πάρετε μέρος στα εργαστήρια «Πάμε στη Σκηνή!» που θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο του Αφεντάκειου Ίδρυματος στην Κίμωλο.

Τα εργαστήρια, που απευθύνονται σε άτομα από 4 μέχρι 104 ετών, θα διεξάγονται με τη μέθοδο της «Παιδαγωγικής της

Περισσότερα...