Μήλος

Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Επείγουσα διακομιδή βρέφους 20 ημερών από την Σίφνο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

Περισσότερα...

Κατοχυρώθηκαν τα πνευματικά δικαιώματα για τα «Κιμωλιακά»

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Αφεντακείου Κληροδοτήματος Κιμώλου ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων του Κληροδοτήματος, για τα περιεχόμενα στους μέχρι σήμερα οκτώ (8) εκδοθέντες τόμους των Κιμωλιακών.

Η ενέργεια κρίθηκε απαραίτητη, καθώς εμφανίστηκαν περιπτώσεις κλεψιτυπίας και λογοκλοπής. Το ίδιο θα γίνει και για τον υπό έκδοση τόμο με θέμα την Ιστορία του Αφεντακείου με βάση το Αρχείο του Κληροδοτήματος.

Με την κατοχύρωση, οποιαδήποτε αναδημοσίευση (μερική η ολική) του περιεχομένου των Κιμωλιακών μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μετά από έγγραφη άδεια του Αφεντακείου και υποχρεωτική αναφορά στην πηγή.

Αξίζει να αναφερθεί πώς όταν εκδόθηκαν τα

Περισσότερα...

Τρία (3) νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου

Ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ κατέγραψε η χώρα μας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα του καθολικού lockdown, με 34 νεκρούς σε 24 ώρες και 207 συμπολίτες μας διασωληνωμένους, σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η οποία επίσης κάνει λόγο για 2.556 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Από αυτά, τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικότερα, η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

637 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

560 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου

Περισσότερα...

Εθελοντικός καθαρισμός σε παραλίες και βυθό στην Κίμωλο! (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία από την Εθελοντική Ομάδα Κιμωλίστες, Πρεσβευτής Sea Change Κίμωλος, ο καθαρισμός των παραλίων Βρουλίδι και Θέρμα στα πλαίσια του προγράμματος Sea Change Greek Islands που διοργανώνει το Athanasios C. Laskakridis Charitable Foundation με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Oι παραλίες είναι στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, απομονωμένες και μη προσβάσιμες από δρόμο. Θέλουμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι  οι παραλίες αυτές καθαρίστηκαν και πέρσι ( είχαν συγκεντρωθεί 7 τσουβάλια του τόνου και 29 τσουβαλάκια με σκουπίδια στο Βρουλίδι και 7 τσουβαλάκια + 1 του τόνου στα Θέρμα).

Περισσότερα...

Ενέργειες προώθησης Αθλητισμού Υπαίθρου σε νησιά των Κυκλάδων (PHOTOS)

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος του ERASMUS+ SPORT με τίτλο «SARU: Sports Ambassadors for Rural Areas», το οποίο υλοποιεί η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ως μοναδικός φορέας-εταίρος για την Ελλάδα.

Μετά τη χαρτογράφηση των υποψήφιων νησιών για την δημιουργία Μεθοδολογίας Δημιουργίας Αθλητικών Events σε Άνδρο, Αμοργό, Ανάφη, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Νάξο, Σέριφο, Σίφνο και Φολέγανδρο, το εταιρικό σχήμα παρουσιάζει την επίσημη ιστοσελίδα του https://www.sportambassadors.eu/en/home, στην οποία το κοινό μπορεί να πληροφορηθεί για τους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος.

Περισσότερα...

Ευχαριστήρια επιστολή για την Αιμοδοσία από την Εργατική Ένωση Κιμώλου

«Στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2020, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, έναντι του Covid-19, ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου η εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία έλαβε μέρος για ένατη φορά, η Εργατική Ένωση Κιμώλου «Αγία Βαρβάρα» με τα μέλη της και όχι μόνο, για τις ανάγκες συνανθρώπων μας που το χρειάζονται. Με αφορμή το παραπάνω γεγονός θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

*Την εταιρεία «ΜΠΕΤΟΜΑΙΝ», η οποία είχε την ευγενή καλοσύνη να χορηγήσει αιμοδοτική άδεια στους εργαζομένους της.

*Το Δήμο Μήλου, ο οποίος ανέλαβε τη μεταφορά των αιμοδοτών εντός της Μήλου, με το δημοτικό λεωφορείο από και προς το Κέντρο Υγείας Μήλου.

*Ευχαριστούμε όλους τους αιμοδότες παραβρέθηκαν στην

Περισσότερα...

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίμωλο – Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Ο Δήμος Κιμώλου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Κιμώλου ενημερώνει την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού covid-19 και επισημαίνει τη σοβαρότητα τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το Νησί μας.

«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ την ύπαρξη δύο θετικών κρουσμάτων. Προς το παρών έχουν γίνει (11) τεστ κορωνοϊού στις στενές επαφές των δύο (2) ασθενών και η ιχνηλάτηση επαφών συνεχίζεται. Οι δύο συμπολίτες μας είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο Δήμος Κιμώλου έχει προβεί σε απολύμανση από ειδικό συνεργείο στους απαιτούμενους χώρους αλλά και σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η διασπορά του ιού στο νησί μας. Συνιστάται στους

Περισσότερα...

Ο Δήμος Σερίφου αρωγός στην αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου

Ο Δήμος Σερίφου ανακοίνωσε ότι «βγαίνει μπροστά» και  & αναλαμβάνει την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου. Με εισήγηση του προς το Δ.Σ., ο Δήμος Σερίφου, προχωράει σε αγορά φορητού ακτινοσκοπικού μηχανήματος & αυτόματου απινιδωτή, ποσού 20.000 ευρώ.

«Παράλληλα, ενημερώνουμε επίσημα τον κόσμο της Σερίφου ότι θα γίνει δέσμευση ίδιου ποσού και στον προϋπολογισμό του 2021. Όλα αυτά θα γίνουν σε αγαστή συνεργασία με το Π.Π.Ι Σερίφου & τον Υπεύθυνο κ. Κονταρή. Γιατί μαζί μπορούμε καλύτερα για τη Σέριφο» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Σερίφου.

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Μακρόπουντας στη Κίμωλο (PHOTOS)

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 η Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες», Πρεσβευτής Sea Change Κίμωλος, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον καθαρισμό της παραλίας Μακρόπουντας στα πλαίσια του προγράμματος Sea Change Greek Islands που διοργανώνει το Athanasios C. Laskakridis Charitable Foundation με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης. Η παραλία είναι στην δυτική πλευρά του νησιού, απομονωμένη και μη προσβάσιμη από δρόμο.

H καταγραφή των απορριμμάτων  στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω 4 βασικά απορρίμματα:

241 κομμάτια πλαστικού άνω των 2.5 εκ,

Περισσότερα...

Κίμωλος: Δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας σε οκτώ νησιά

Η Hopegenesis, μία κερδοσκοπική εταιρεία που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει όσα ζευγάρια ζουν είτε στην νησιωτική Ελλάδα και δη στα μικρά ακριτικά νησιά, είτε στην ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να φέρουν στο κόσμο τον καρπό της αγάπης, του έρωτά τους. Μέχρι τώρα δεν τα πηγαίνει άσχημα ειναι η αλήθεια με δεκάδες παιδιά που γεννήθηκαν ενώ πρόσφατα βοήθησε ώστε η Πάτμος να αποκτήσει το πρώτο Δημοτικό Παιδικό σταθμό. 

Και τώρα; Κάνει το επόμενο βήμα στη προσφορά δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας για το σύνολο των γυναικών που τις χρειάζονται και κατοικούν σε 24 ακριτικά νησιά. Κι αυτό γιατί την περασμένη Τετάρτη υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό, κίνηση που έγινε

Περισσότερα...

sthrixte

Δημοφιλή

 • Μην χάσετε τις νέες μεγάλες προσφορές στο Alfa Market Μήλου από 25 Νοεμβρίου! +

  Στο Alfa Market Μήλου στον Τριοβάσαλο οι Προσφορές δεν σταματούν κάθε μέρα! Κάθε μέρα ενημερώνουμε την σελίδα με τις νέες Περισσότερα
 • Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στις Κυκλάδες... +

  Ο φόβος της διασποράς επιβεβαιώθηκε… Και μερικές ημέρες πριν από το άνοιγμα των διεθνών αεροδρομίων καλό είναι να το σκεφτούμε Περισσότερα
 • Νέα live web camera στη Μήλο από το λιμάνι του Αδάμαντα +

  Η Forecast Weather Greece ανακοινώνει ότι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την νέα κάμερα στο λιμάνι της Μήλου. «Είμαστε Περισσότερα
 • Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στις Κυκλάδες! +

  Δεκατρία (13) νέα κρούσματα καταγράφηκαν και ένας καταγεγραμμένος θάνατος είναι ο απολογισμός από την πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας Περισσότερα
 • Νέος δήμαρχος Μήλου ο Μανώλης Μικέλης με σαρωτική νίκη! +

  Η Μήλος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και με ποσοστό 60,72%, να εμπιστευτεί ως νέο της δήμαρχο τον επικεφαλή του συνδυασμού Περισσότερα
 • Αυτοψία των «Μηλέικων Νέων» στην παραλία της Αχιβαδόλιμνης. (PHOTOS) +

  Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία για αλλοίωση φυσικού τοπίου στην παραλία της Χιβαδόλιμνης στη Μήλο. Περισσότερα
 • Θανάτωσαν με φόλες δεκάδες γατάκια στην Κίμωλο – Σκληρές εικόνες +

  Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες και η είδηση από την γειτονική μας Κίμωλο με τις δεκάδες θανατώσεις από δηλητηρίαση Περισσότερα
 • Ηλίας Αποστολόπουλος – Επιστολή παραίτησης από το Κέντρο Υγείας Μήλου! +

  Την παραίτηση του υπέβαλε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο επί σειρά ετών ιατρός του Κέντρου Υγείας Μήλου Ηλίας Αποστολόπουλος. Στην Περισσότερα
 • Προσφυγή στο ΣτΕ από κάτοικο της Μήλου για την απαγόρευση κολύμβησης στη θάλασσα! +

  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε κάτοικος της Μήλου που υποχρεώθηκε να διακόψει την καθημερινή κολύμβηση, λόγω σχετικής διαταγής του Λιμενικού Περισσότερα
 • Ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μήλου – Ρεθύμνου με το Olympus +

  Μια νέα γραμμή έρχεται να προστεθεί στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Μήλου, βάζοντας στο χάρτη το δρομολόγιο Πειραιά – Μήλου – Σαντορίνης – Ρεθύμνου. Περισσότερα
 • 1
 • 2