Νέο πολυμηχανήμα στο Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου

Στην αποστολή πολυμηχανημάτων στα Δημοτικά Σχολεία της Ανάφης, της Θηρασιάς, της Σικίνου, της Φολεγάνδρου και της Κιμώλου προέβη ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο και τη στήριξή του στις τοπικές κοινωνίες.

Περισσότερα...

Πρόγραμμα υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων σε Σέριφο, Σίφνο & Κίμωλο

Την έναρξη προγράμματος υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων που κατοικούν σε μικρά νησιά της επικράτειας (με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων) ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».

Περισσότερα...

Η Κατερίνα Μονογυιού στην Κίμωλο για την Παναγία Οδηγήτρια (PHOTOS)

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την Κίμωλο για να τιμήσει την Προστάτιδα του νησιού, Παναγία Οδηγήτρια. Η Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωρόθεου Β’.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Κιμώλου κ. Κώστα Βεντούρη, με τον οποίο σύζητησε για τη λειτουργία του Δήμου και την εξέλιξη των έργων υποδομών στο νησί.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα στην Κίμωλο την Προστάτιδα του νησιού

Περισσότερα...

«Ενίσχυση ακτοπλοϊκών δρομολογίων κατά την περίοδο των εορτών»

Υποβολή αιτήματος για ενίσχυση ακτοπλοϊκών δρομολογίων ενόψει των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με τους Δήμους Μήλου, Σερίφου & Κιμώλου απέστειλε ο Δήμος Σίφνου και η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη προς την «Zante Ferries» αναφέροντας:

Περισσότερα...

«Αποτροπιασμός & απέραντη θλίψη για τις ακραίες παλαιολιθικές αντιλήψεις του Δημάρχου Κιμώλου»

«Χρόνια, ο Δήμος Κιμώλου περίμενε μία Διοικητικού-Λογιστικού θέση. Δυστυχώς, ΑμεΑ. Μέχρι εκεί». Τάδε έφη σε ευρύ ακροατήριο και με πολλούς θεσμικούς αποδέκτες όχι Ζαρατούστρας αλλά ο αυστηρός (επι)κριτής των πάντων Κωνσταντίνος Βεντούρης εκπροσωπώντας, μάλιστα, θεσμικά το Δήμο Κιμώλου στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας την εντύπωση ότι  φαντασιώνεται στην Κίμωλο την υλοποίηση δομών ενός σύγχρονου Καιάδα!  Το αρχαίο σπαρτιατικό πνεύμα και η απεχθής ιδεολογία της «Αρίας Φυλής» αναβιώνει ακάθεκτα στο ευφυές κανονικό μυαλό του. Για αυτό, άλλωστε, ο Δήμαρχος Κιμώλου έχει εγκαταλείψει την Κίμωλο και εφέτος χωρίς προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους 2022 παρότι βρισκόμαστε στο τελείωμα

Περισσότερα...

Επιχορήγηση στο Δήμο Σίφνου για την κατασκευή ενδιάμεσου αντλιοστασίου

Υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Σίφνου με το ποσό των 140.000,00€ για την κατασκευή ενδιάμεσου αντλιοστασίου μεταφοράς του παραγόμενου νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης του Πλατύ Γιαλού στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης του νησιού, στην περιοχή «Πελιάρδι» Σίφνου.

Η ανωτέρω απόφαση επιχορήγησης εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών μας και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους

Περισσότερα...

«Being an Islander» – Η νησιωτική ταυτότητα σε ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στη Σίφνο (VIDEO)

Χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο νησί, τη Σίφνο, ως «ερευνητικό μοντέλο», θα διευκρινιστεί από ανθρωπολογική άποψη τί ορίζει τις νησιωτικές ταυτότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, ένα μέρος όπου η ευρωπαϊκή και η ασιατική-αφρικανική βιο-γεωγραφική ιστορία και εξέλιξη τέμνονται.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ “BeinganIslander”,του οποίου τα γυρίσματα έγιναν εξολοκλήρου στην Σίφνο.

Πρόκειται για ένα ερευνητικό φιλμ οπτικής Ανθρωπολογίας το οποίο είναι αναπόσπαστο μέρος του ερευνητικού έργου “BeinganIslander”: Τέχνη και ταυτότητα των Μεγάλων Νησιών της Μεσογείου (2500 BCE-300 CE) (2019-2023)

Περισσότερα...

Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός: «Δημοτική Αρχή Κιμώλου: Ένα ατελείωτο οικονομικό σκάνδαλο»

Αποτελεί αρνητικό κεκτημένο πλέον πώς η Δημοτική Αρχή Κιμώλου όχι μόνο δε σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές της χρηστής διοικητικής δράσης και του κράτους δικαίου καθώς κατά τους τύπους και τη θεωρία τουλάχιστον η Κίμωλος εντάσσεται στα ευρύτερα πλαίσια μιας ευνομούμενης Πολιτείας, αλλά μας εκπλήσσει ολοένα και περισσότερο με την ένταση της θρασύτητας, της προκλητικότητας και της καταχρηστικότητας των αδίστακτα παράνομων επιλογών της που υπακούουν μόνο σε αθέμιτους κανόνες σκοπιμότητας και αδιαβάθμητης παραποίησης και κακομεταχείρισης των διοικητικών θεσμών.

Τη Δευτέρα, 17.10.2022 το πρωί με μεγάλη μου έκπληξη και έντονη ανησυχία διαπίστωσα ότι ήδη από την 7η.10.2022 έχουν εκδοθεί και από σήμερα διανέμονται

Περισσότερα...

Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός: «Διαφθορά και κακοποίηση των διοικητικών θεσμών»

Προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών και για περαιτέρω χορήγηση διευκρινιστικών απαντήσεων από τους αρμόδιους φορείς, ήτοι ενδεικτικά το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και το Συνήγορο του Καταναλωτή.

Θέμα: «Ο Δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης θυμήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2022 να εισάγει προς επεξεργασία στην Οικονομική Επιτροπή τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης και τα αντίστοιχα τέλη κοιμητηρίου, έτους 2022, προδήλως καταχρηστική ενέργεια που συνιστά σκοπούμενη και σκανδαλώδη προώθηση διαπιστωμένων εκπρόθεσμων και παράνομων συντελεστών που υπονομεύουν του καταναλωτές»

Όπως πλέον είναι πολύ γνωστό στην Κίμωλο με ευθύνη

Περισσότερα...

Ευχαριστήριο Εργατικής Ένωσης Κιμώλου για την Αιμοδοσία

Η Αιμοδοσία της Εργατικής Ένωσης Κιμώλου ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη, τους φίλους και γνωστούς που είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία και ζήλο στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2022, στο Κέντρο Υγείας Μήλου, στην οποία έλαβε μέρος για δέκατη τέταρτη φορά η Εργατική Ένωση Κιμώλου «Αγία Βαρβάρα» για τις ανάγκες συνανθρώπων μας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας:

  • Στο Δήμο Μήλου ο οποίος ανέλαβε τη μεταφορά των αιμοδοτών εντός της Μήλου, με το δημοτικό λεωφορείο από και προς το Κέντρο Υγείας Μήλου, στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μήλου και την ομάδα νοσηλευτών από το «Τζάνειο Νοσοκομείο», οι οποίοι

Περισσότερα...