Δήμος Μήλου

paralia-yiothetise

Η Μήλος διαθέτει πάνω από 75 μικρές και μεγάλες παραλίες που κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να τις προστατεύουμε και να τις διατηρούμε καθαρές. Ο θεσμός υιοθεσίας των παραλιών ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα

Η υιοθεσία παραλιών από ιδιώτες (επιχειρήσεις) αφορά όλες τις παραλίες του νησιού εκτός από αυτές που υπάρχουν καντίνες.

Η διαδικασία είναι απλή.

Αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία θα κατατεθεί στην γραμματεία του δήμου ή θα στέλνετε με e-mail στην γραμματεία (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Οι υποχρεώσεις του ενδιαφερόμενου είναι να καθαρίζει την παραλία κάθε μέρα και να αφήνει τα σκουπίδια σε καθορισμένο σημείο για να γίνεται η αποκομιδή τους από τον δήμο.

Οι υποχρεώσεις του δήμου είναι να μαζεύει τα σκουπίδια από το καθορισμένο σημείο και να εφοδιάζει με σακούλες τον ενδιαφερόμενο.

-Προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί ενημερωτική (προκαθορισμένη) πινακίδα στην είσοδο της παραλίας με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου που έχει υιοθετήσει την παραλία. Τα έξοδα αγοράς και τοποθέτησης επιβαρύνουν τον ενδιαφερόμενο.

Η διάρκεια της υιοθεσίας αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο.