Δήμος Μήλου

imerida-iamatikou2018

Η Μήλος βρέθηκε στο επίκεντρο του αναπτυσσόμενου κλάδου του Ιατρικού - Ιαματικού Τουρισμού, το περασμένο Σάββατο, φιλοξενώντας και συνδιοργανώνοντας με την Κ.Ε.Δ.Ε. Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων και αυτοδιοικητικών παραγόντων, με θέμα: Η Αξιοποίηση του Ιαματικού Τουρισμού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης που το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο τη συστράτευση παραγόντων του ιατρικού κόσμου, της ομογένειας και συναφών οργανώσεων για να αποτελέσει η Ελλάδα κέντρο ευεξίας για τους ταξιδιώτες του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις ομορφιές του νησιού, στις δυνατότητές του στον τομέα αυτό, τόσο με τις ιαματικές πηγές όσο και με το γενικότερο γεωλογικό και φυσικό περιβάλλον και παρουσίασε τον Ιαματικό Πηλό Μήλου.

Το επιστημονικό μέρος της Ημερίδας κάλυψαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες κ. Κώστας Πάντος για την εξωσωματική γονιμοποίηση και ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης για την Ιαματική Ιατρική.

Τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του, Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος παρουσίασε τις ιαματικές πηγές της περιοχής Πόζαρ. Ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αναφέρθηκε στη συμβολή του Ιαματικού τουρισμού στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τη μοναδικότητα  της μηλέικης γης ανέπτυξε ο κ. Γιάννης Σανούδος, Διευθυντής Λειτουργιών της “IMERYS” στη Μήλο που ήταν χορηγός της εκδήλωσης ενώ ο κ. Γιώργος Πετράκης, Δασολόγος της εταιρίας μίλησε για τη σημασία των Ιαματικών Βοτάνων του νησιού.

Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ συνόδευαν ο Επιστημονικός συνεργάτης της ΚΕΔΕ στα θέματα Τουρισμού και Σύμβουλος του Δήμου Μήλου Νότης Μαρτάκης και η αναπληρώτρια διευθύντρια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων κυρία Λουκάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες.