Δήμος Μήλου

kede-fpa0518

Στην Πύλο η Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ & η Επιτροπή ΝΑΤ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Στο Δήμο Πύλου–Νέστορος, την 24η και 25η Μαΐου 2018, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και η Επιτροπή ΝΑΤ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε εντός της επόμενης εβδομάδας να συγκληθεί  διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες της Κ.Ε.Δ.Ε. απέναντι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με έμφαση στη δημοσιοποίηση και προβολή των θέσεων της Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει οδοιπορικό ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα προκειμένου να αναδείξει ότι το νομοσχέδιο θα φέρει ακυβερνησία στους Δήμους και χάος.

Επίσης, με ομόφωνο ψήφισμα συμπαραστάθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Γιάννη Μπουτάρη, εκφράζοντας τη στήριξη όλων στο πρόσωπο του.

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης παραβρέθηκε και αναφέρθηκε για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης, με γνώμονα πάντα τη νησιωτικότητα και στην Ημερίδα της Επιτροπής ΝΑΤ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, με θέμα «το ελαιόλαδο ως βάση της μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της Υγείας», (η οποία - με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων - είναι αρμόδια στους ακόλουθους Τομείς: αγροτική ανάπτυξη, αλιεία, παραγωγή τροφίμων, θαλάσσια πολιτική, δημόσια υγεία, προστασία των καταναλωτών, δασοκομία, πολιτική προστασία και τουρισμός).

Τέλος, αναφέρθηκε και στη δυναμική ανάπτυξης του Τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα (γαστρονομικός Τουρισμός).

Σημ. Φωτο αρχείου