Δήμος Μήλου

vaos-zaf

Ο Δήμος Μήλου στο πλαίσιο της προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού, συνδιοργάνωσε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου – Μήλου, την Δημοτική Κοινότητα Αδάμαντα και την Ένωση Φίλων Αδάμαντα την φωτογραφική έκθεση «Μνημεία της Χριστιανοσύνης».

Η έκθεση που ήταν εμπνευσμένη από το βιβλίο του αείμνηστου συμπατριώτη μας, Ζαφειρίου Βάου «Ναοί & Ναύδρια της Μήλου» με τις εκκλησίες της Μήλου, φιλοξενήθηκε στο Καταφύγιο Αδάμαντα,αποτύπωσε την αδιάλειπτη παρουσία 2000 ετών της θρησκευτικής χριστιανικής παράδοσης και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού μας αποσπώντας κολακευτικά σχόλια και κριτικές.

Απώτερος στόχος είναι η έκθεση να ταξιδέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με την Μητρόπολη Σύρου-Μήλου. Σε συνέχεια αυτής της δράσης και θέλοντας να αναδείξουμε την μακραίωνη ναυτική παράδοση του νησιού μας, ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Αδάμαντα, την ΕΦΑ και τον Σύλλογο Αλιέων Μήλου προγραμματίζει φωτογραφική έκθεση για τα Παραδοσιακά Καΐκια του νησιού μας που αρχικά θα φιλοξενηθεί στο Καταφύγιο Αδάμαντα. Πρόθεση ήταν να στηριχθεί στο βιβλίο του συμπατριώτη μας κ. Γρηγόρη Μπελιβανάκη «Παλιά Μηλέικα Καΐκια» που όμως παρότι του ζητήθηκε η άδεια χρήσης υλικού και αναμέναμε την έγκριση, απάντησε μέσω δημοσιεύματος ότι δεν συναινεί επικαλούμενος την προεκλογική περίοδο.

Για την υλοποίηση της έκθεσης καλούμε τους συμπολίτες μας που έχουν φωτογραφίες από Μηλέικα Παραδοσιακά καΐκια ή από νεώτερα ενδιαφέροντα σκαριά ή όποιος άλλος διαθέτει φωτογραφίες Μηλέικων καϊκιών και ενδιαφέρεται να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του Δήμου Μήλου. Οι φωτογραφίες μετά την αποτύπωση τους θα επιστραφούν και θα γίνει ανάλογη αναφορά στην έκθεση.

Τηλ.2287360117 grammatia@milos .gr Πληροφορίες κα Καλλιόπη Μαρκούτση