Δήμος Μήλου

Ήταν μερικά χρόνια πριν, όταν το όραμα μιας 16χρονης μαθήτριας από τη Σουηδία, της Greta Thunberg, παρακίνησε χιλιάδες μαθητές, νέους και ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Έκτοτε η 15η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή και κάθε χρόνο οργανώνονται ανελλιπώς μαθητικές και νεανικές κινητοποιήσεις που κραυγάζουν την ανάγκη λήψης μέτρων περιορισμού του καταστροφικού αυτού φαινομένου.

Ο Δήμος Μήλου, επιθυμώντας να συμμετέχει ενεργά στη δράση, θα διανείμει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα <<ΛΕΥΚΩΜΑ>>, προκειμένου να γεμίσουν τις σελίδες του, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με αυθόρμητες σκέψεις, εικόνες, μηνύματα, προβληματισμούς και προτάσεις για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των νέων, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών για την προστασία της φύσης και η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες. Η συγκέντρωση των προτάσεων μαθητών και εκπαιδευτικών θα οδηγήσει στον προγραμματισμό τοπικών δράσεων και στη λήψη μέτρων για την προστασία από τις κλιματικές αλλαγές, μέσα από εποικοδομητική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη Σχολική Κοινότητα.