Δήμος Μήλου

Ο Δήμος Μήλου φιλοξένησε για ακόμη μια φορά τη μη κερδοσκοπική Φιλοζωική Εταιρεία «Save A Greek Stray». Στειρώθηκαν 233 συνολικά γάτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στους μαθητές. Οι υπεύθυνοι του «Save a Greek Stray» στον απολογισμό τους από την δράση τους στη Μήλου ανέφεραν μέσω της σελίδας τους στα social media:

«Γυρνάμε από την Μήλο κουρασμένοι, αλλά πολύ ικανοποιημένοι. 233 γάτες στειρώθηκαν συνολικά, μέσα σε λίγες ημέρες, και θα έχουν τη ευκαιρία να ζήσουν μια ζωή με λιγότερους κινδύνους, και λιγότερα προβλήματα. Τέσσερις γάτες και ένα μωρό γατάκι θα επιστρέψουν μαζί μας την Αθήνα για νοσηλεία. Όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, το οποίο αγαπάμε πολύ, γιατί ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, και το μέλλον μας είναι τα παιδιά. Να ευχαριστήσουμε καταρχάς τους κτηνιάτρους μας, Χρήστο Κτενά, Θοδωρή Μπαμπλένη, Νίκο Παπαθεοδώρου και Αμάντα Πιλισσά, χωρίς τους οποίους δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα, και φυσικά τους εθελοντές μας που δούλεψαν ασταμάτητα επί ημέρες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην «Royal Canin Hellas» που προσφέρει τροφή για όλα τα ζώα του καταφυγίου μας, δίνοντάς μας την δυνατότητα να επικεντρωθούμε σε δράσεις και πρότζεκτ όπως αυτό τής Μήλου, και φυσικά σε όλους εσάς που μας στηρίζετε και μας δίνετε την ώθηση που έχουμε ανάγκη για να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι αγαπάμε περισσότερο»

save greek stray milos 2022a

Παρόμοιες δράσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα προκειμένου να περιοριστεί και να οργανωθεί το θέμα των αδέσποτων γατιών στο νησί μας αλλά κυρίως να προσφερθεί ένα υγιές σύστημα παρακολούθησης και φροντίδας των ζώων αυτών.

Ο Δήμος Μήλου ευχαριστεί θερμά για τη δράση όλα τα μέλη της ομάδας «Save a Greek Stray» για τον αμείωτο ζήλο τους, της οργανωτικότητα και τη συνεργασία τους με τον Δήμο μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκα με τον Δήμο προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η δράση αυτή και συγκεκριμένα:

-Την εταιρεία IMERYS για τη χρηματική ενίσχυση

-Το πρακτορείο Πειρουνάκης για την κάλυψη του κόστους εισιτηρίων μετακίνησης των μελών της «Save a Greek Stray»

ΣΕΒ ΜΗΛΟΥ

Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μήλου

Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου

Σύλλογος Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών

save greek stray milos 2022b

Για τη διαμονή των μελών, με παροχή 9 δωματίων

Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου μέσω των:

- Hotel Adamas (Γιώργος Μωραΐτης)

- Hotel Ιππόκαμπος (Παναγιώτης Τούρλος)

- Hotel Agnanti (Δημητρης Μωραΐτης)

- Milos Hotel (Σοφία Βαμβακάρη)

Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μήλου μέσω των:

- En Milo (Γιώργος Μάλλης)

- Villa Sosanna (Γιωργος Τούρλος)

Snacks-Καφέδες

Φούρνος ΑΡΤΕΜΙΣ (Γιάννης Μάλλης)

Εστιατόρια:

-Γλαρονήσια (Πέτρος και Μιχάλης Βαμβακάρης)

-Μέδουσα (Περικλής Καβαλιέρος)

Αξίζει να ευχαριστήσουμε και το πλήθος των εθελοντών φιλόζωων της Μήλου που για ακόμη μια φορά ενίσχυσαν με την παρουσία τους τη δράση.

Δήμος Μήλου

save greek stray milos 2022c