Δήμος Μήλου

Ο Δήμος Μήλου και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιθυμώντας να συμβάλλουν στην ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, μετά το πέρας των διακοπών των Χριστουγένων, προέβησαν στη διαδικασία προμήθειας self test, ώστε να καλυφθούν οι ενδεχόμενες ελλείψεις, λόγω της πτώσης του συστήματος δωρεάν χορήγησής τους από το κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας «στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ-τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Αντιλαμβανόμαστε ότι η υποχρέωση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας μετακύλησε στις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων και την τελευταία στιγμή, οι Δήμοι κλήθηκαν να καλύψουν και αυτό το κενό.

Διενεργώντας πάραυτα τις απαραίτητες διαδικασίες για την προμήθεια των  test, ο συμπολίτης μας Φαρμακοποιός κος Μαρτάκης Γεώργιος, διέθεσε άμεσα και δωρεάν 75 self test σε κάθε Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μήλου (75 self test στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 75 self test στης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η ενέργειά του είναι αξιέπαινη και τον ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δήμος μας θα φροντίσει να καλυφθούν επαρκώς και έγκαιρα όλες οι ανάγκες που θα προκύψουν το ερχόμενο διάστημα στις σχολικές μας μονάδες.

Δήμος Μήλου