Δήμος Μήλου

kos2018

Με τίτλο «Τουρισμός Υγείας & Ανάπτυξη», πραγματοποιήθηκε στην Κω, στις 23 και 24 Ιουνίου 2018, το 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας, που συνδιοργάνωσε η ΚΕΔΕ, το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και ο Δήμος Κω, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΙΣΑ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών.

Σε αυτή τη διεθνούς κύρους διοργάνωση, συμμετείχαν στελέχη της Αυτοδιοίκησης και κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του Επιχειρείν, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της Υγείας και του Τουρισμού, από την Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο κοινός σκοπός όλων είναι η δημιουργία μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής που θα προωθεί την ανάδειξη της χώρας μας σε κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού, μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο και σε συνεργασία με την Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, και με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., παραβρέθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου και ήταν ομιλητής στο θεματικό κύκλο «Τουρισμός Υγείας - Ευκαιρίες ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο - Παραδείγματα καλών πρακτικών». Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε τις ιαματικές πηγές της Μήλου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ιαματική πηγή Λάκκου Αδάμαντα «Το Σπήλαιο του Ιπποκράτη». Επίσης είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την μεγάλη προσπάθεια για τον επαναπατρισμό του Αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου μας.

Συναρπαστική ήταν η αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη, στο χώρο που δίδασκε τους μαθητές του ο Πατέρας της Ιατρικής.

Συγχαρητήρια σε όλους για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση.