Δήμος Μήλου

Ο Δήμαρχος Μήλου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα,  Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα: Έργα Περιφερειακής Ανάπτυξης σε Μικρούς Νησιωτικούς Δήμους (έως 5.000 κατοίκων).

Αποδεχόμενος την πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός,ο Δήμαρχος Μήλου, παρευρέθηκε στην συνάντηση και μαζί με τους συναδέλφους του Δημάρχους των Ακριτικών και Μικρών Νησιών,συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας.

Στην παρούσα χρονική περίοδο η ανάπτυξη και η ευημερία των νησιών μας αποτελεί μονόδρομο και η θεσμοθέτηση πολιτικών για τη βιωσιμότητά τους αποτελεί άμεση και ύψιστη προτεραιότητα.

Συγκυρίες και παράμετροι ιδιαίτερα σημαντικές για τους Μικρούς Νησιωτικούς Δήμους, όπου τα προβλήματα είναι δυσανάλογα της έκτασης τους, τέθηκαν επί τάπητος, με την βεβαιότητα ότι θα δοθεί η πρέπουσα βαρύτητα και θα δρομολογηθούν λύσεις.

Σημαντική κρίθηκε επίσης και η συνάντηση του Δημάρχου με τους : Υπουργό Εσωτερικών κο Μ.Βορίδη, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κο Σ.Πέτσα, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Γ.Πλακιωτάκη, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Γ.Αμυρά, Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης κο Μ. Σταυριανουδάκη, Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κο Μ.Γραφάκο, Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Δήμων κο Δ.Παπαστεργίου

Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Δήμαρχο στην ερχόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα θεμάτα και τις λύσεις που συζητήθηκαν

Δήμος Μήλου

mikelis megaro maximou 2022a