Δήμος Μήλου

mathites-filadelfeia1

Ο Δήμος Μήλου, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ν. Φιλαδέλφειας και ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνος συνδιοργάνωσαν, τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί μας για απόφοιτους Λυκείου με στόχο την παροχή επιμόρφωσης μέσα από βιωματικές δράσεις και εμπειρίες παρακολούθησης γεωλογικών φαινομένων.

Η ομάδα των μαθητών πραγματοποίησε εργασίες πεδίου, ακολουθώντας τις γεωλογικές διαδρομές Miloterranean που σχεδιάστηκαν από το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, ευαισθητοποιήθηκαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και γίνανε συμμέτοχοι στην αειφόρο ανάπτυξη.

mathites-filadelfeia

Ο Δήμος Μήλου εξασφάλισε τη φιλοξενία των μαθητών με τη συνεργασία και συμμετοχή επαγγελματιών του νησιού, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά.

Πιο συγκεκριμένα ευχαριστεί:

την εταιρεία IMERYS ΑΕ

το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου

το ξενοδοχείο MILOS

τα εστιατόρια «ΓΙΑΓΚΟΣ» , «ΚΥΝΗΓΟΣ» και «SIROCCO»

Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη για την υποδειγματική φιλοξενία και συμφώνησαν να συνδιοργανώσουν και στο μέλλον τέτοιες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος.