Δήμος Μήλου

Ο Δήμαρχος Μήλου ενημερώνει: Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν τρία συνολικά θετικά κρούσμα COVID-19 στο νησί μας. Πραγματοποιήθηκαν από πλευράς Δήμου όλες οι απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιότητων του και των Οδηγιών των Αρμόδιων Υπουργείων.

Ως υπεύθυνοι για την Πολιτική Προστασία των δημοτών μας, προχωρήσαμε άμεσα σε ιχνηλάτηση των επαφών των τριών ατόμων και υπήρξε ενημέρωση και καθοδήγηση από συντονιστή του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. 

Με συντονισμένες ενέργειες και εξαιρετική συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Τμήμα καταφέραμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να πράξουμε εως σήμερα τα βέλτιστα, αν και οι Οδηγίες των Υπουργείων για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, μας στερούν μέρος της ευελιξίας και των αρμοδιοτήτων μας.

Τόσο οι τρείς αναφερόμενοι συνδημότες μας όσο και τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους τις τελευταίες ημέρες εξετάστηκαν και περιορίστηκαν στις οικείες τους, κατά τα προβλεπόμενα.

Εφιστώ για άλλη μια φορά την προσοχή σε όλους να τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες υγιεινής και προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Απευθύνω έκκληση προς όλους τους ταξιδιώτες να υποβάλλονται αμέσως σε τέστ ανίχνευσης του ιού κατά την άφιξή τους στο νησί είτε με ραντεβού στο Κέντρο Υγείας (τηλ.επικ.2287060000) είτε να ενημερώνουν το Δήμο για εξέταση σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο και τα έξοδα του τεστ να καλύπτονται από το Δήμο Μήλου κατόπιν συνεννόησης (τηλ.επικοιν. 6944444431 και 6944434735).

Επισήμανση:

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν προβλέπεται να ανακοινώνεται από τον οικείο Δήμο η εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής, αλλα στη συγκεκριμενη περίπτωση, ως Δήμαρχος Μήλου, με αίσθημα ευθύνης για τη Δημόσια Υγεία, επιθυμούσα να προβώ σε ανακοίνωση διότι κατανοώ την αναστάτωση και την αγωνία όλων για ενημέρωση.

Θερμή παράκληση να μην ανταποκρινόμαστε σε ψευδείς ειδήσεις παραπληροφόρησης και πανικού.

Συνεχίζουμε να τήρουμε τα μέτρα διότι αποτελεί περισσότερο από ποτέ συλλογική και ατομική ευθύνη για όλους μας!

Ευχόμαι καλή ανάρρωση στους συμπολίτες μας και σύντομα να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Μήλου,

Εμμανουήλ Μικέλης