Δήμος Μήλου

dei-tropo1118

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ με την οικειοθελή διόρθωση δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων ακινήτων στα δημοτικά Τέλη και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)

Με γνώμονα την ελάφρυνση των δημοτών της Μήλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου με την αριθ. 163/2018 απόφασή του, αποφάσισε τη χορήγηση προθεσμίας 6 μηνών έως 30/04/2019 για την ορθή δήλωση των στοιχείων ακινήτων (τετραγωνικά μέτρα) που αφορούν τη χρέωση των ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας – Φωτισμού (Δ.Τ. – Δ.Φ.) και του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.).

Το όφελος των πολιτών είναι η πλήρης απαλλαγή από τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Το ύψος των προστίμων ανέρχεται σε 200% επί του αναλογούντος τέλους για το ΤΑΠ και από 60% έως 100% του αναλογούντος τέλους για τα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.

Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας η χρέωση των επιπλέον τετραγωνικών θα έχει αναδρομική ισχύ και θα επιβάλλονται και τα ανάλογα πρόστιμα, όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.  

Διαπίστωση μη ορθής δήλωσης στοιχείων ακινήτων:

Τα προαναφερόμενα τέλη για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ή αντίστοιχης Εταιρείας Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου εμφανίζονται στο σώμα του λογαριασμού (βλ. εικόνα στο τέλος)

Δήλωση διόρθωσης πρέπει να γίνει εφόσον τα τετραγωνικά του λογαριασμού διαφέρουν από τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου.

Επισημαίνουμε ότι για τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος εγγράφονται πλασματικά τετραγωνικά στους λογαριασμούς σύμφωνα με την σχετική απόφαση τελών του Δήμου Μήλου και την κείμενη νομοθεσία.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά (σε φωτοαντίγραφα):

α) Αντίγραφο λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ),

β) Συμβόλαιο του ακινήτου ή Άδεια Οικοδομής ή Νομιμοποίηση (εφόσον υπάρχει)

Στις περιπτώσεις που η δήλωση υποβάλλεται από πρόσωπο διαφορετικό από τον ιδιοκτήτη ή αυτόν που αναγράφεται στο λογαριασμό ρεύματος, απαιτείται εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά, σύμφωνα με την κρίση της υπηρεσίας, για την ορθή τήρηση της κείμενης νομοθεσίας (π.χ. τοπογραφικό, Ε9, Ε2, Κτηματογραφικό Απόσπασμα κλπ).

Πού και πότε καταθέτετε τα δικαιολογητικά σας για τη διόρθωση στα ακίνητα σας: 

Για τη δήλωση – διόρθωση των στοιχείων οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν στο ταμείο του Δήμου από Δευτέρα έως Πέμπτη τις ώρες 09:00 έως 13:00 προσκομίζοντας σε φωτοαντίγραφα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τις υπόλοιπες ώρες μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΠ.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνο 2287360127 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι δηλώσεις θα γίνονται από τον ιδιοκτήτη των ακινήτων ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του.

Σε οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου υποχρεούται ο νέος ιδιοκτήτης να δηλώσει την αλλαγή.