Δήμος Μήλου

ofthalmologikes-exetaseis

Δήμος Μήλου: Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη της κινητής οφθαλμολογικής μονάδας του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΡΑΣΗΣ» στη Μήλο κατά τις ημερομηνίες 2,3 και 4 Οκτωβρίου ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αναμένεται έπειτα από ενημέρωση της κινητής μονάδας, εκ νέου προγραμματισμός της επίσκεψης στο νησί μας. (27/09/2018)

Ο Δήμος Μήλου συνεχίζοντας την προσφορά του στους κατοίκους του νησιού , φιλοξενεί τον «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΡΑΣΗΣ», που σκοπό έχει την πρόληψη και διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων σε κατοίκους της ελληνικής επικράτειας και ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές με την πραγματοποίηση δωρεάν οφθαλμολογικών εξετάσεων.

Έχοντας την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έχει δημιουργηθεί μία πρότυπη κινητή οφθαλμολογική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, η οποία θα βρίσκεται στη Μήλο στις 2,3 και 4 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, που στεγάζεται στο «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΗΛΟΥ».

Η προληπτική οφθαλμολογική εξέταση περιλαμβάνει:

*Μέτρηση οπτικής οξύτητας

*Μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας

*Μέτρηση ενδοφθάλμιου πιέσεως (τεστ γλαυκώματος)

*Έλεγχο αμφιβληστροειδούς

*Έλεγχο αμβλυωπίας στα παιδιά (τεμπέλικο μάτι)

*Έλεγχο αχρωματοψίας

Γνωστοποιείται στους γονείς ότι τα παιδιά που θα εξεταστούν πρέπει να είναι άνω των 5 ετών, ούτως ώστε να μπορούν να απαντούν, να αναγνωρίζουν σχήματα και ότι άλλο τους ζητηθεί.

Οι προσερχόμενοι απαιτείται να έχουν μαζί τους τα παλιά τους γυαλιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΑΛΙΩΝ ΟΡΑΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΕΟΠΠΥ

ΔΕ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε καθημερινά από 08:00- 15:00 στη γραμματεία του Κέντρου Κοινότητας 22870 22149 .