Δήμος Μήλου

osteoporosi2017

Το Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Μήλου στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), διοργάνωσε και υλοποίησε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας το διάστημα από 31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2017 με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης που αφορά κυρίως γυναίκες άνω των 45-50 ετών.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας  Δήμου Μήλου,  στο χώρο του Γηροκομείου «Η Αγία Ελένη» όπου στεγάζεται το ΚΕΠ Υγείας καθώς και στο  Ιατρείο των Πολλωνίων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των Πολλωνίων και της Κιμώλου.

Για την εξέταση προσήλθαν 148 άτομα, εκ των οποίων τα 52 βρέθηκαν να παρουσιάζουν οστεοπενία και τα 19 οστεοπόρωση.

Στους εξεταζόμενους προτάθηκε να απευθυνθούν στον προσωπικό τους ιατρό με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, προκειμένου να τύχουν εξειδικευμένης ιατρικής γνωμάτευσης και καθοδήγησης.

osteoporosi2017a

Ο Δήμος Μήλου ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμά την άριστη συνεργασία και την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιεί τα προγράμματα που οργανώνει,  συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου που είναι η πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό να έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν την καλή Υγεία τους όλοι οι συμπολίτες μας».